АКО ПРОЂЕ АПОЕЛ ВОША ИДЕ НА ВОРСКЛУ ИЛИ ДИЛУ ГОРИ

Солидан жреб за Новосађане

Солидан жреб за Војводину за треће коло квалификација за Лигу Конференција. Уколико елиминишу Апоел фудбалери Радослава Батака играће против бољег из двомеча Ворскла (Украјина) – Дила Гори (Грузија), одлучено је жребом у УЕФА.

Рекло би се да екипу са Карађорђа чека тежи посао у другом колу квалификација, с обзиром да представник Кипра има озбиљно европско искуство.

Рекло би се да је представник Украјине фаворит у дуелу са Грузинама. Реч је о клубу који је прошлу сезону завршио на петој позицији тамошњег шампионата. Углавном је састављен од домаћих играча, са изузетком четворице бразилских интернационалца. Занимљиво је да је Ворскла у прошлом првенству, и поред руске интервенције, првенствене мечеве играла на свом стадиону у Полтави капацитета 36.000 места.

Војводина ће, у случају да је пут одведе у Украјину, морати да буде опрезна. Ворскла је врло добар домаћин, прошче године су тукли Шахтјор на свом буњишту.

Дила Гори је претходну сезону завршио на трећем месту првенства Украјине. Међутим, ове такмичарске године су направили већ изненађење. Елиминисали су из квалификација за Лигу Конференција словачки ДАЦ. После 19 кола у првенству Грузије заузимају пету позицију.

Постали су познати широм Европе када су направили изненађење и елиминисали сплитски Хајдук.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 24. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!