АЛАРМ ЈОШ НИЈЕ УПАЉЕН

РАДНИЧКИ (НОВА ПАЗОВА) НАСТАВАК ЧЕКА НА 14. МЕСТУ

Поново је новопазовачка фудбалска јавност незадовољна учинком Радничког. Радост нису могле да донесу само три победе и три ремија, јер је нанизано девет пораза, уз негативну гол-разлику 11:29.
Раднички зимује са сиромашних 12 бодова, и на узнемирујућем 14. месту Војвођанске лиге „југ“, уз страх од испадања. Ако би се то десило, био би то дебакл некада славног клуба и члана прволигашког каравана. У ближој прошлости често је мењан кадар, довођена су појачања из других средина, а млађи нараштаји били су мало запостављани. Није било лако председнику Бошку Грбовићу и сарадницима да брод који је све више тонуо извуче на безбедније место.
– Почетком јесење сезоне очекивали смо бар мали помак и борбу за горњу половину – каже Грбовић. – Током лета базирали смо се на јачање кадра, довели смо више новајлија, али нису нам много помогла. Коцкице се нису склопиле како смо сви желели.
Зимовање на незавидном положају донеће много брига, вероватно и стрепњи од испадања у Сремску лигу, али утисак је да у клубу немају потребе за притискањем звона за узбуну.
Без обзира на тежак положај и слабији учинак нисмо клонили духом. Наставићемо јачање тима из властитих редова, новајлије ће бити добродошле, али у мањем броју. У тренерском кадру биће промена, шеф струке биће Владимир Маџаревић, а поред њега перспективни тренери, из наше средине. Успоставили смо добру сарадњу са ШФ Арена МС, тако да ћемо и са те стране црпети млађе кадрове.
Финансиска ситуација је све стабилнија, клуб је упловио у мирније токове, а средства задовољавају основне потребе.
– Као у свим клубовима у општини, све је базирано на помоћи локалне самоуправе, без које клубови не би могли нормално да функционишу. Надамо се бољем, иако је спонзоре теже обезбедити.
Почетком прошле године било је говора и неких обећања да ће бити положен камен темељац за нови стадион, што је насушна потреба клуба, као и комшија у Старој Пазови. Поготово када су у питању тескобне свлачионице годинама коришћене али просторно недовољне, да сви чланови буду збринути под једним кровом.

М. Бзовски

Извор: http://www.nsfudbal.com

ОБЈАВЉЕНО: 12. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!