АМАТЕРИ ВОЈВОДИНЕ ПАЛИ У ФИНИШУ

Војводина – Београд 0:1 (0:0)

Златибор – Стадион Швајцарија. Судија: Павле Илић (Крагујевац). Стрелац: Светличић у 85. минуту.

ВОЈВОДИНА, Милованов, Илић, Кубуровић, Зулфић, Топић,Јакуш, Ђурић, Љубојевић, Шавија, Самарџић, Мастило. Играли су још: Марковић, Бачвански, Руњевац, Игњић, Смиљанић.

БЕОГРАД: Бојовић, Вукић, Стојановић, Крстовић,Кожовић, Јовановић, Светличић, Станковић, Шарић, Гавриловић, Росић. Играли су још: Рашковић, Јанковић, Пашовић, Огњановић.

Аматерска репрезентација ФС Београда прескочила је прву од две препреке у склопу квалификационога турнира региона ФСС, за Регионални куп УЕФА! Голом у финишу полуфиналне битке, савладала је селекцију ФС Војводине – 1:0!
Да ће неизвесност бити потпуна, могло је да се наслути од старта. У равноправној и тврдој утакмици на Златибору, екипе су биле опрезне и дуго вребале прилику за гол.
Адути Војводине, које је са клупе водио Триво Илић, ипак, били су нешто конкретнији у првом полувремену. Створили су неколико добрих прилика, али одбрана Београђана била је сигурна и генерално са успехом „кварила“ игру ривала.
У наставку, чини се да су измене Горана Јанковића, селектора Београда, донеле потребну свежину. Највеће промене осетиле су се у последњих петнаестак минута, када су фудбалери Војводине физички пали и повукли се испред шеснаестерца. У таласима, почели су да се ређају напади ФСБ, да би налет из 85. минута уродио плодом!
У финишу добре акције, лопта је отишла на десну страну, а Лука Светличић, адут ОФК Београда, ударцем са 15 метара искоса, погодио мрежу! До краја аматери Београда рутински су сачували предност и заслужено отворили пут до данашњег финала. 

С.Ж.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 12. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!