АМБИЦИОЗНИ ПРОЈЕКАТ ФСС-А: СВЕ УТАКМИЦЕ НИЖИХ ЛИГА У ПРЕНОСУ ПРЕКО АПЛИКАЦИЈЕ

Пројекат који би померио границе домаћег фудбала: све утакмице лига испод елите у директном преносу на телефону преко апликације!

Идеја договорена са Телекомом

Звучи амбициозно и за фудбалски моћније државе од Србије, али такав план у нашој Kући фудбала постоји и већ је договорено са Телекомом да се ради на томе. На предстојећој седници Извршног одбора ФСС-а ће управо тај пројекат бити једна од тачака дневног реда.

О чему се тачно ради? Идеја је да се утакмице свих лига, испод Суперлиге, директно преносе и да ти преноси могу да се гледају преко апликације која ће бити урађена у сарадни са Телекомом. Сву опрему, на свим тим теренима, обезбедиће управо Телеком.

На свакој утакмице биће постављена најмање једна камера, а технологија је отишла толико далеко да данас постоје камере које саме, без сниматеља, прате кретање лопте и окрећу се на ту страну. Није то ништа ново у Србији, далеко од тога, примери коришћења такве технологије постоје чак и у другим спортовима и нижим лигама.

У апликацији би били мечеви Српских лига, међуопштинских, општинских лига, као и млађих категорија, а вероватно и Прве лиге Србије, мада права за преносе утакмица другог ранга има ТВ Арена спорт.

Наравно, прича има и другу страну медаље: пројекат је амбициозан и добро замишљен, али до реализације би могао да буде дуг пут. Потребно је обезбедити инфраструктурне могућности за све стадионе, стадиончиће и теренчиће широм Србије, а то неће баш толико брзо, па је питање колико ће бити потребно времена да све заживи.

Аутор: Вујадин Томковић

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 20. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!