АПАТИНСКИ БРОД СЕ „НАСУКАО“, ХИТНО ПОТРЕБНА ПОМОЋ ЗА СПАС

Некадашњи суперлигаш и прволигаш ОФК Младост АПА тавори на последњем месту Војвођанске лиге, Север. Две победе забележена још на старту првенства заменила је серија од 11 пораза (два освојена бода) и неславан завршетак полусезоне. Потражили смо Бранка Бурсаћа, алфу и омегу клуба, човека који се не либи да засуче рукаве и ради више послова. Како рече, фудбал је његова велика љубав, посебно ОФК Младост у којој је дуги низ година, раније као играч, затим као спортски директор, сада као тренер. Брод који тоне углавном сви напуштају, тако да је пред почетак првенства остао без тренера сарадника Живорада Гавриловића и неколико битних играча. Са 16 играча, два кадета и једним резервним голманом више се није могло.
– Пред крај прелазног рока напустила су нас три кључна играча у везном реду. Млади момци не гледају где ће играти, не интересују га услови, терен, тако да су завршили у међуопштинским лигашима Хајдуку (Стапари) и Омладинцу (Буковац) за ситне паре. Све је поскупело, па и играчи, очекују да им даш неки динар како би имали довољно мотива да дође на тренинг, да се бори за боје клуба. Водимо против Младости, Крила Крајине, Радничког и кад треба да посегнем за изменама немаш кога да уведеш, губиш, нервираш се, слично се поновило против водећег ОФК Врбаса, Бачке 1901… Ако томе додамо повреде, картоне ситуација постане алармантна. На старту није тако изгледало, две победе и тријумф у локалном дербију против Братства 2019 испратило је око хиљаду гледалаца. Касније кола су кренула низбрдо, без довољно квалитета, скромног ростера, узроковали су серију пораза И незавидним местом на табели – наводи резигнирано Бурсаћ.

Имали су материјалну помоћ од општине Апатин и Спортског савеза, али је то недовољно за несметано функционисање клуба. Да подсетимо да ОФК Младост АПА има услове каве мало клубова у нашој земљи. На површини од пет хектара налази се пет травнатих терена, велика управна зграда, са 15 соба за одмор и спавање, службени део, свлачионице, теретана… које одржавају двојица радника. Кубури се у много чему, све је дотрајало, на располагању је једна косачица за толики број терена.

– Водимо разговоре са чиниоцима који би могли да помогну, првенствено гледамо да привучемо приватнике, спонзоре… Морамо како знамо и умемо ангажовати искусније игрче, јер за младе више нема времена кад је у питању борба за голи живот. Мучи нас непознаница колико ће клубова напустити лигу и све чешће гледамо ка горе, у више више лиге, од чега у великој мери зависи наша судбина – објашњава велики фудбалски прегалац, и наглашава да уколико не буду пронашли додатна финансијска средства биће у великом проблему.

Мало ведрине уноси успешне млађе селекције са око 120 деце, распоређених од најмлађих до кадета. Четири године за редом организују летњи турнир за најмлађу децу на коме се ове године одазвало 89 екипа из земље и иностранства.

ОФК Младост АПА – фото: Бранко Бурсаћ

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 16. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!