АПЕЛ ФК ВОЈВОДИНА СПОРТСКОЈ ЈАВНОСТИ

Поводом одлуке селектора кадетске репрезентације Србије Александра Луковића да због непримереног понашања и геста који не приличи једном спортисти, а посебно не некоме ко је члан ФК Војводина, са списка играча за учешће на кадетском Европском првенству изостави капитена нашег кадетског тима Лазара Јовановића, фудбалски клуб Војводина обавештава спортску јавност да у потпуности разуме и прихвата одлуку селектора.

Поштовање тренера као јединог ауторитета који одлучује о томе ко, када и колико ће играти у тиму који води представља неизоставан и један од најважнијих делова кодекса понашања у ФК Војводина, којег посебно морају бити свесни и придржавати га се дечаци који тренирају у омладинској школи „Илија Пантелић“. Самим тим, своје грешке је свестан и сам Лазар Јовановић, који се због исте извинио стручном штабу и својим саиграчима.

Истовремено, фудбалски клуб Војводина подсећа спортску јавност на чињеницу да Лазар Јовановић има само 16 година, а да је својим талентом, уочљивим на готово свакој утакмици у такмичењу са својим вршњацима, показао да без икакве сумње представља будућност српског фудбала и неког ко, уз правилан развој, има потенцијал да остави запажен траг чак и у европском фудбалу.

Из тог разлога, фудбалски клуб Војводина моли и апелује на спортску јавност да не таблоидизује и не предимензионира овај случај, како због мира и даљег развоја нашег младог фудбалера, тако и атмосфере у којој ће се кадетски национални тим Србије припремати и започети учешће на Европском првенству.

Нашој кадетској репрезентацији желимо много среће на Европском првенству и уверени смо да ће остварити запажен резултат, баш као што смо уверени да ће значајан допринос успесима наших националних селекција на неким наредним такмичењима дати и наш Лазар Јовановић.

Управни одбор ФК Војводина

Извор: https://www.fkvojvodina.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 12. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!