АРИАН МРШУЉА ЗА ЈАЧИ БЕДЕМ ВРШЧАНА

ХРВАТСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛАЦ У ГРАДУ ПОД КУЛОМ

Пред сам освит нове фудбалске сезоне ОФК Вршац је ојачао играчки кадар доласком Ариана Мршуље (25), дефанзивца који у Стеријин град стиже из руског друголигаша Нефтехимик. Прво интернацинално искуство млади Ријечанин стекао је у италијанској серији Д, потом на Малти где је био члан Биркиркаре и Сенглеа Атлетика.
– Ако све буде као први утисак сигуран сам да сам доласком у Вршац направио прави потез. Видео сам да се изузетно озбиљно и квалитетно ради, чини ми се да је ово средина у којој играч може напредовати у каријери. Иначе, о Вршцу сам и пре доласка чуо само лепе ствари, врло лако смо се договорили око почетка сарадње.
Мршуља се присетио и свог првог мандата у Србији када је у сезони 2019/20 носио дрес Смедерева.
– У том тренутку био сам на Малти, играо за Биркиркару коју је тренирао чувени Јон Арне Рисе. Када се указала прилика да пређем у Смедерево признајем да сам био скептик јер екипа после седам кола није имала ниједан бод. Међутим, ипак сам дошао, заређали смо са победама, атмосфера у тиму се поправила и комплетан утисак могао је да буде одличан да се није десила корона која је прекинула сезону.
У предстојећем првенству хрватски играч истиче пре свега циљ екипе, потом и жељу да се озбиљније афирмише.
– Мислим да је Прва лига Србије веома изједначена и да уколико на терену пружиш више од противника, добијаш утакмицу. Ако задржимо добру атмосферу у тиму каква је сада, мало нас послужи срећа, мислим да би могли бити у топ пет тимова ове сезоне. То је мој циљ и моја жеља. На терен увек излазим са намером да пружим максимум, није ми амбиција да се борим на дну табеле нити мислим да је ОФК Вршац такав клуб, закључио је Мршуља.
Свој деби у новом дресу Мршуља би могао да има у другом колу када ОФК Вршац дочекује Златибор на стадиону под кулом.
Б. Ј.
Амбиције врх табеле: Ариан Мршуља на промоцији у просторијама ОФК Вршца

Извор: https://www.instagram.com/ofkvrsac_official/

ОБЈАВЉЕНО: 29. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!