На Тоyо Тирес Арени у Инђији је одигран дерби меч војвођанског фудбалског југа у ком су актери били играчи Железничара и румског Словена.

Да „црвени“ једноставно нележе инђијском плаво-беклима се показало и на овом мечу. Словен је играо математички тачан фудбал, покривајући паметно све делове терена. Домаћин је са друге стране „умирао“ у Гвардиола техници фудбала и то се тренеру Ливају на крају само половично исплатило.

Гост је до гола и вођства стигао у 42.минуту меча. Био је то милиметарски прецизан шут Стефана Цвијића у саме рашље младог голмана Вукашина Петковића. Голман Железничара није имао ни промил шансе да спречи тај одмерани ударац. 0: 1.

У том првом делу меча није виђено практично ништа вредно понена сем рововске и шаховске игре два стратега.

Други део меча домаћин почиње поприлично нервозно. Све је до ерупције довео Стефан Боснић у 72.минуту меча када је за гледаоце неразумљиво насрнуо на некадашњу наду из омладинског састава Инђије, Дејана Живковића. Потез који ни Боснићу, али ни Железничару тада није требао.

У наставку Железничар жели до гола, али тада и широм отвара врата за контраударе госта. Брана Илић је био та мета ка коме су ишле углавном све лопте гостујућих играча. Маестро са интернационалним искуством је урадио огроман посао за свој тим. Ипак и то није било довољно за победу.

Железничар до поравнања резултата стиже преко Стевана Веселиновића који се најбоље сналази на један одбитак и главом шаље лопту иза руку солидног голмана госта, Шегавца. Био је то 85.минут меча за 1: 1. Желео је домаћин после тога иако са играчем мање и до гола број два, али лако се могло десити да буде и 1: 2. Ипак на крају најправеднији исход меча. По бод сваком или по два изгубљена бода сваком.

Железничар – Словен 1: 1 (0: 1)

Инђија. Тоyо Тирес Арена, гледалаца око 300. Судија: Милош Неговановић, помоћници: Марко Гаћиновић и Вељко Вукмировић. Делегат: Ален Ђокић. Стрелци: Веселиновић 85′ – Железничар, Цвијић 42′ – Словен. Црвени картон: Боснић 72′ – Железничар (други жути). Жути картони: Грбовић 45′, Суџум 90′ – Железничар, Пузић 44′ – Словен.

Железничар: Петковић, Грковић (Суџум 62′), Боснић, Бранковић, Веселиновић, Радишић, Бајић, Осман, Милојевић, Каурин (Бубало 58′), Шахурић (Трбовић 81′).
Тренер: Владимир Ливаја

Словен: Шегавац, Симић, Маловић, Савиновић (Ступар 90+1′), Јовановић (К), Јандрић (Видовић 70′), Пузић (Дамјановић 81′), Илић, Живковић, Батало, Цвијић (Мандић 80′).
Тренер: Зоран Грујић

Извор: http://www.sportin.biz