БАБИЋ: НЕКА НАМ СЕ ВРАТИ У ПЛЕЈ-АУТУ

Показали су на делу, и то у свим сегментима игре, изузев коначног резултата, фудбалери Младости ГАТ да имају квалитет и потенцијал за много боље резултате.

У Лучанима су, посебно у првих 45 минута, надиграли домаћина, створили неколико сјајних прилика, али их је недостатак концентрације код завршног ударца, али и спортске среће, онемогућио да затресу мрежу искусног голмана Стаменковића.

Најбоље прилике за „гатовце“ пропустили су да реализују Илија Бабић, Немања Милић и Никола Вујадиновић, иако се чинило у тим моментима да је гол био неминовност. Међутим, непрецизни ударци и „стварање“ Удовичића на гол црти, пресудили су да све до краја утакмице резултат остане 0:0. Гледаоци су, свеједно, имали прилику да прате занимљив сусрет, у којем је недостајао једино „украс“ у виду неке лопте у мрежи.

– Заиста смо у првих 45 минута били бољи ривал и створили неколико баш добрих шанси – рекао је један од најбољих појединаца утакмице, фудбалер новосадске екипе Илија Бабић. – Видело се да смо подигли ниво форме од доласка тренера Лалатовића и права је штета што нам се није дало да се у Лучанима радујемо. Био сам два пута у ситуацијама из којих сам могао да донесем радост мом тиму: прво нисам најбоље захватио лопту, а други пут сам за трептај ока закаснио да ударац Милића спроведем до циља. На крају је најпре Вујадиновић покушао главом, на одбијену лопту налетео је и Ћосић, али је срећа у виду Удовичића, била уз домаћина.

У наставку је домаћин успоставио контролу игре, имао више лопту у ногама, али није успео да створи ни једну прилику из категорије оних стопостотних. Младост ГАТ је заиграла мало опрезније, иако не може да се каже како њени играчи нису желели да победе.

– Лучанци су углавном центаршутевима гађали у главу Мирића, без много успеха – додао је Бабић. – Ми смо се трудили да стигнемо до циља, али, видели сте, ефекта није било. Надам се да ће нам се за ову добру партију вратити у плеј–ауту и да ћемо успети да стигнемо до баража за опстанак. Имамо тим који, по квалитету и именима играча, заслужује да игра и у плеј–офу, али шта да се ради. Идемо даље и верујемо сви у добар завршетак сезоне.

А. П.

Фото: Дневник/Ф. Бакић/ Илија Бабић пружио је добру партију у Лучанима

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 12. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!