БАЧKОПЕТРОВЧАНИМА KЛУПА ГЛАВНИ АДУТ

Младост из Бачког Петровца је шест година стабилан војвођански лигаш, и протеклу сезону завршили су на трећем месту. Уколико задрже садашње позиције и остану међу првих пет, сматраће успехом.

Све преко тога биће својеврсан поклон за велики јубилеј, сто година постојања, које славе у мају наредне године. На табели Војвођанске лиге, Север, испред је неприкосновено Братство и ОФK Врбас, иза је имењак из Турије, са којма ће водити борбу за што бољи пласман. Летос је забележен велики промет играча, 12 је отишло и исто толико дошло, тако да су имали широки ростер од 24 играча, који су уписали минуте. Бачкопетровчане успешно је водио тренер повратник Стојан Илић. Бачки Петровац је некада имао близу 10.000 становника, али су миграције у Словачку учиниле своје и број се свео на нешто више од половине. Млади нису више толико привржени фудбалу, тако да поред домаћих играча, у саставу имају неколико Новосађана.

Секретар Јан Мучаји је 12 година у клубу, од тога задње четири обавља улогу техничког лица.

– Поред 11 првотимаца наш квалитет се види у дугој и јакој клупи. Захваљујући физичкој спреми и присутном квалитету, по неписаном правилу боље игре пружамо у другом полувремену, просто смо “млели” противника и решавали утакмице. Издвојио бих дуел и победу у Турији, после вођства домаћина, и тријумф у Бачком Петровцу над Бајшом, филијалом ТСЦ-а, од 3:0. Увек играмо нападачки, на гол више, по правилу на нашим утакмицама пада доста погодака (гол разлика 29:25). Kод куће смо примили само два гола и то на једној утакмици и остварили пет победа – похвалио се Мучаји.

Од појединаца саговрник је издвојио времешног капитена Ожвата (35), најбољег голмана лиге Лења и младог Шпроха (22). На стадиону играчи имају оптималне услове за тренинге на квалитетним теренима и под светлошћу рефлектора. У просеку утакмице својих љубимаца прати око триста навијача. Поред сениора активне су ћетири млађе селекције омладинаца, кадета, пионира и најмлађих петлића.

Фото (Јан Мучаји): екипа Младости из Бачког Петровца

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 01. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!