БАЧВАНСКИ НЕ БИРА УЛОГЕ

НАФТАГАС (ЕЛЕМИР) СА ЧЕТИРИ ГОЛА ПОТОПИО БЕЧЕЈЦЕ И УЧВРСТИО СЕ НА ЧЕТВРТОЈ ПОЗИЦИЈИ

Са дебитантом из Елемира нема шале и на гостовању у Бечеју, четири лопте завршиле су иза голмана „гусара са Тисе“. Играчи Нафтагаса остварили су најбудљивији тријумф у минулом колу српсколигашке „Војводине” и, са мечом мање, уз девет победа, учврстили се на четвртој позицији.

Одсуство Миљана Миливојева, првог стрелца екипе, није се осетило, прва два гола постигли су играчи из другог плана.

– Овде сам непуних 18 месеци и никад нисмо били бољи у убедљивији – рекао је тренер Владимир Грбушић. – Све је фунционисало како треба, претили смо из различитих позиција, били бржи и пас игром надвисили неугодне Бечејце.

У односу на предходну победу против Радничког, шеф струке Нафташа променио је стартну поставу, уз одсутног Миливојева, са клупе су кренули млади Козловачки и Вукоје, а нападач Јокић добио је улогу стартера.

 – Увек рачунам на комплетан погон. Испуњен је договор из свлачионице, знали смо шта желимо и победа у Бечеју плод је тимске игре. У доброј смо форми и са зимским новајлијама добили смо виши ниво конкуренције. Сад је у фокусу Хајдук 1912, корак је испред нас и циљ је да наставимо са добрим резултатима. У последња три кола освојили смо седам бодова, четири на гостовањима и желимо да наставимо низ. 

Искусни Александар Панић, поред Тисе био је на позицији левог бека и начео је мрежу.

– Доминирали смо у свим елементима и до победе дошли у првом полувремену. Вођство сам донео после додавања Александра Чигоје, лобовао сам голмана и погодио угао. Четврту сезону сам првотимац и никад нисмо били бољи. Физички смо спремни, добро уиграни и има нас у конкуренцији, па кад неко одсуствује, не примети се. Били смо чврсти у дефанзиви, а похвалио бих везни ред, Чигоја, Зоран Швоња и Милан Бачвански сјајно су креирали игру и у оба правца одиграли одлично – каже Панић.

Бачвански је изненадио добром игром на позицији задњег везног. У тандему са Швоњом, задао је много муке домаћину, био је стрелац и асистент.

 – Погодио сам за 2:0 из слободног ударца. Тренер Грбушић познаје ме из Радничког, где сам изводио прекиде и био ефикасан. Циљао сам искоса, пребацио зид и погодио угао. За 3:0 добро сам центрирао, а Милош Савановић ударцем главом послао је лопту иза голманових леђа. Био сам учесник и акције која је претходила вођству – каже Бачвански.

Један од најбржих играча у каравану у Радничком и Нафтагасу, био је на позицији десног бека, Грбушић му је поверио место у вези и погодио.

 – Увек сам у интересу тима и није ми страна позиција задњег везног, убацујем се из другог плана. Да би све било на нивоу, победу из Бечеја треба да оверимо у дуелу са Куљанима. Биће тешко, а тријумфом бисмо се угнездили на трећем месту. Оптимиста сам – поручио је Бачвански.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 05. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!