БАРАЖ ЗА ПОПУНУ ВФЛ – ЈУГ: ШАЈКАШ – ЖЕЛЕЗНИЧАР 2:0

Лепота фудбала је у неизвесности! По ко зна који пут потврдило се “старо фудбалско правило:” утакмица је готова када судија одсвира крај! Тада, И само тада! Све до 87. минута чинило се да ће Железничар сачувати “капиталну предност” из првог меча, када је победио 3:1. Међутим, тако није мислио искусни Веселиновић: у размаку од само неколико минута “распршио је снове” Железничара о пласман у у Војвођанску лигу : постигао је два гпола, која су Шајкаш одвела у виши ранг.

  Мало од свега оног што краси фудбал виђено је у првом полувремену. Вредно помена је шут Нинића 42. Минуту, али, без последица по гол домаћина. Пар минута касније Живанов погађа оквир гола Благојевића.

  Далеко занимљивије је било у наставку утакмице: Шајкаш креће на све, те гости добијају више простора да се размахну.После центаршута Лукача у 51., минуту, Мандсић неспорено реагује, те лопта погађа стативу ње3говог гола. Имао је домаћин прилику у 55. минуту “за нештто више”: Веселиновић дивно проиграва Николаша, али, и овог пута све се завршавца без промене резултата. Уласком Боснића, игра Железтничара постаје течнија. У 68. минуту виђен је леп шут истог играча. Поред гола шутирао је и искусни Јерковић у 78. минуту. Минут касније брзи напад Шајкаша , који се завршава непрецизним шутем Веселиновића. Каурин у 82. минуту погађа оквир гола Шајкаша.

Последње минуте утакмице као да је Хичког режирао! У 87. минуту Веселиновић бежи Нинићу, следи шут и лопта завршава иза леђа Благојевића. Одушевљење на препуним трибинама у Ковиљу. У четвтом минуту надокнаде времена “шок” за госте: опет је у центру пажње Веселиновић: најбоље се снашао у гужви пред голом Железничара. Постиже свој други гол за коначан резултат 2:0, који води Шајкаш у виши ранг.

КОВИЉ. Игралиште: ФК Шајкаш. Гледалацља:1500. Судија: Неђо Мрђа (Панчево). Стрелац: 1:0 Веселиновић у 87, 2: 0, Веселиновић у 90+4. Жути картони: Алемпић Заов, Маљурић, Веселиновић, Станковић, Живанов и Панић (Шајкаш), Благојевић (Железничар). ИГРАЧ: Стеван Веселиновић.

ШАЈКАШ: Мандић, Гојков (од 82. Малешевић), Павков, Алимпић, Заов, Маљурић (од 82. Панић), Котуљач (од 33. Живанов), Карас (од 63. Станковић), Веселиновић, Николаш. Играчев (од 63. Ковачевић).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Благојевић, Грковић, Бранковић, Нинић, Вучковић (од 75. Јерковић), Трбовић, Суџум, Димитријевић (од 46. Боснић), Дубајић, Караћ (од 90. Боснић), Лукач (од 75. Каурин).

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 23. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!