БАРАЖ ЗА ВОЈВОЂАНСКУ ЛИГУ “ЈУГ“: ХАЈДУК ИЗ БЕШКЕ ПРОШАО НА ПЕНАЛЕ

БАРАЖ ЗА ВОЈВОЂАНСКУ ЛИГУ „ЈУГ“/ПРВИ МЕЧ: ХАЈДУК – ФР. ПАРТИЗАН 3:0

Фр. партизан – Хајдук 4:1 (0:0)/пенали 3:5

Буковац – Гледалаца: 500. Судија: Александар Бечановић (Сомбор) 8. Стрелци: Владимир Девић (из пенала) у 55, Познановић у 74, Томљановић у 82. и 87. за Фр. партизан, Славко Гавриловић у 60. за Хајдук. Жути картони: Клинцов, Рогановић, Пролић, Антонић, Познановић (Фр. партизан), Симуновић, Славко Гавриловић, тренер Будимировић (Хајдук).

ФР. ПАРТИЗАН: Лалић 7, Дејан Девић 7, Антонић 5,5, Рогановић 6,5 (од 61. Томљановић 8,5), Клинцов 7, Владимир Девић 8, Гаџић 7 (од 90+1. Јован Девић -), Илић 7 (од 46. Пролић 7,5), Познановић 8, Берић 7, Малиновић 7 (од 61. Кантар 7).

ХАЈДУК: Опачић 6,5, Маринко Гавриловић 6, Турчиновић 6 (од 87. Петровић -), Гајић 6,5, Симуновић 6, Славко Гавриловић 7, Матић 6,5, Милан Митровић 6, Денковић 6 (од 43. Ђорђевић 6 (од 82. Миленковић -)), Милосављевић 6,5, Прица 6 (од 46. Жељко Митровић 6).

Играч утакмице: Марко Томљановић

На крају, пенали су одлучивали о путнику на војвођански „Југ“. Бешчани су олако прокоцкали предност коју су стекли у првом мечу, дозволивши домаћину да буде надомак изненађења. Фрушкогорски партизан је кренуо ангажованије, али није успео то да преточи у погодак, јер је Познановић из изгледне прилике промашио гол. На другој страни, са преко 30 метара шутирао је Бошко Гајић, истакао се Лалић парадом. Четири минута пре истека првог дела, Петар Илић је на другој стативи пронашао Владимира Девића, који је гађао из волеја, лопта се одбијала по петерцу, а покушали су и Клинцов односно Рогановић без успеха. Домаћин је повео у 55. минуту голом Владимира Девића са 11 метара, претходно је из аута брат Дејан изазвао опасност и након главомета, Антонић је шутирао, лопта је погодила Симуновића у руку. Шок је уследио пет минута касније, пошто је катастрофалну грешку Антонића искористио Славко Гавриловић, заобишао Лалића и поентирао – 1:1. Многи су се, после тог тренутка помирили са чињеницом да само чудо може да остави Буковчане у игри, а оно се и догодило, по уласку Марка Томљановића. Са 41. годином вратио је веру у пролаз. Прво је асистирао Познановићу за поновно вођство након дуге лопте Душана Пролића, а потом је за шест минута, са два поготка, изазвао тотални делиријум. Најпре је на капици шеснаестерца сачекао одбитак и приземним ударцем сместио лопту иза Опачића, док је залиху од три гола разлике у укупном скору (у Бешки 3:0 за Хајдук) поништио уз помоћ стативе, нациљавши даљи угао, а сјајно га је упослио Предраг Познановић.
 
На пенал рулету славили су гости, победник је решен у последњој серији, Гајић је био сигуран. Четврти пуцач у Фрушкогорском партизану, Антонић пребацио је пречку.
 
Пенал серија: Фр. партизан – Хајдук 3:5 1.серија: Жељко Митровић (Хајдук) ✓, Владимир Девић (Фр. партизан) ✓ 2: Матић (Хајдук) ✓, Клинцов (Фр. партизан) ✓ 3. Симуновић (Хајдук) ✓, Познановић (Фр. партизан) ✓ 4. Маринко Гавриловић (Хајдук) ✓, Антонић (Фр. партизан) × 5. Гајић (Хајдук) ✓
 
Хајдук из Бешке се после три сезоне вратио у јужну групу Војвођанске лиге.
 
ОБЈАВЉЕНО: 22. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!