БЕЧЕЈЦИ АУТОГОЛОМ ИЗГУБИЛИ ДВА БОДА

Тренер Бечејаца Дамир Дакић је, силом прилика, извео дестдкован састав без, чак, петорице стандардних играча, Дервишиа, Прерадова, Татића, Томића  и Томчића,  и мало је ко очекивао нешто више од „дечијег вртића“. Али, успели су да освоје бод, а два су им измакла пет минута пре краја и то аутоголом Ћука.

Почело је минутом ћутања, због немилих масакра минулих дана и током првог полувремена домаћи су створили четири прилике, али мрежа гостију се није затресла. У 16. минуту Дабижљевић је пронашао Живкова у казненом простору гостију, овај се соло продором ослободио тројице играча, али је траљаво шутирао у голман Влајић је одбранио. Три минута каснијем Пајковић је  гол линије избацио лопту која је прошла голмана, а у 25. минуту Варга је прошао по десном боку и центрирао, а Живков главом послао лопту право у руке голмана Влајића. У 32. минуту је, опет, Варга центрирао, а сада је Дабижљрвић натрчао на лопту и из трка шутиро крај гола. Пет минута пре одмора Бурсаћ се изненада нашао прад голманом Дрнчићем који се бацио и избио лопту ван терена. Гости су тражили најстрожу казну, а судија Милешевић није био истог мишљења. Исти играч је у првом нападу наставка добро шутирао, а Дринчић још боље реаговао.

Најзад, у 77. минуту гол. После контре Бечејаца Јанковић је шутирао, лопта се из блока одбила до Тедића који је шаље у мрежу. И кад се очекивало да ће десетковани Бечејци укњижити другу узастопну победу, пет минута пре краја Спасић је шутирао с левог бока, а Ћук продужио лопти путању у сопствену мрежу за коначних 1:1. Два минута касније Живков је са пет метара упутио ударац главом, а голман Влајић избацио лопту преко пречке и ривали су поделили плен.

ОФК Бечеј 1918 – Подунавац 1:1 (О:0)

Бечеј: Градски стадион крај Тисе. Гледалаца: 50. Судија: Милош Милешевић (Бачка Паланка) 7. Стрелци: Тедић у 77. за ОФК Бечеј 1918, а Ћук (аутогол) 85. за Подунавац. Жути картони: (Дабжљевић ОФК Бечеј 1918), Спасић (Подунавац). Играч утакмице: Никола Варга (ОФК Бечеј 1918).

ОФК Бечеј 1918: Дринчић 6,5, Јанковић 6, Ћук 6, Зељковић 6,5, Нонин 6, Тутњевић 6,5, Дабижљевић 6,5, Божичић 6 (од 70. Џарић -), Варга 7, Живков 6,5, Тедић 7.

Подунавац: Влајић 7, Пајковић 6,5, Качар 6,5, Милосављевић 6,5, Ђорђевић, Дивац, 6, Маодуш 6 (од 0 Радојчић -), Јовановић 6, Бурсаћ 7, Лабовић 6. Спасић 6,5.

Пред голом Бечејаца – фото: В.Јанков

В. Јанков 

ОБЈАВЉЕНО: 06. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!