Imajući u vidu da su odavno izgubili šansu za lidersku poziciju, a iskreno govoreći nisu ni imali želju, te da im ne preti opasnost za ispadanje, moglo bi se reći da Bečejci turističku putuju u Bačku Palanku. Međutim, nije baš tako. Sutrašnji rival Stari Grad im je ostao dužnik i svi bi želeli da im se revanširaju za poraz 1:2 na jesenjem oproštaju sa svojim navijačima. Jer, nije to bio bezbolan poraz. Tadašnji lider OFK Bečej 1918 je neočekivanim porazom od ondašnjeg „fenjerdžije“ izgubio lidersku poziciju i više se na nju nije vratio.

– Želja nam je da prekinemo lošu seriju rezultata i da se revaširamo Palančanima za jesenji poraz. Tada se naša ekipa porazom oprostila od navijača, a neka sada oni vide kako to izgleda. Međutim, lako je to reći, a teško na terenu ostvariti. Nemamo većih problema oko rostera. Samo se Milin žali na stomačni virus, kapiten Vorgučin se oporavio od povrede, Vinović je preležao „žuticu“, pa ćemo sa se uhvatiti u koštac da domaćinom kraj Dunava, veli trener Bečejaca Lazar Dabižljević.

Pobeda bi bio „melem na ranu“ momcima sa Tise. Ne samo zbog vraćanja jesunjeg duga Palačanima, nego i zbog činjenice da su u poslednjih osam kola uknjižili, čak, šest poraza.

Suđenje je povereno Srbobrancu Goranu Tešanoviću, pomagaće mu Novosađani Nemanja Malešević i Uroš Stojić, červrti sudija je Kristijan Čapo iz Subotice, a delegat utakmice je Milan Dakić iz Žablja.

Autor: V. Jankov

Foto (V. Jankov): Od Stefana Šormaza i Nenada Kudrića se očekuju golovi

Izvor: https://www.srbijasport.net/