БЕЧЕЈЦИ ДАНАС ДОЧЕКУЈУ ТУРИЈЦЕ

Од последње утакмице на Градском стадиону крај Тисе, када је у последњем српсколигашком окршају минуле сезоне за бодове Раднички 1912 из Сомбора однео бодове (1:3), прошло је 39 дана. Данас ће навијачи имати прилику да са трибина поново прате игру својих љубимаца на терену. У госте стиже војвођански лигаш Младост из оближње Турије. Утакмица се игра од 18,30 сати.

– За разлику од некадашњих припрема, сада се далеко брже играју утакмице. Ево, ми се тек десетак дана припремамо, а већ играмо другу утакмицу.Минуле суботе је било савим добро на новосадској Детелинари против новог прволигаша РФК Нови Сад 1921. Не кажем то због резултата 1:1, јер у овој фази припрема то није примарно, већ због приказане игре. Очекујемо да у наредним утакмицама буде и боље. У суботу (18,30) угостићемо Славију из Новог Сада, потом у среду, 20. јула, гостујемо Јединству у Руменки, а 23. овог месеца (18,00) дочекујемо Младост из Бачког Јарка. После ових утакмица, које су својеврсни „скенер“ за играче на проби, имаћемо јаснију слику на кога рачунамо и формираћемо такмичарски погон, вели спортски директор Бечејаца Милош Андрић.

За данашњу утакмицу тренер Лазар Дабижљевић имаће већи избор играча. Пристигли голман Миљан Дринчић, те играчи који су имали нешто дужи одмор и прикључили су се раду, Милош Бркић, Младен Зељковић, Урош Прерадов и Никола Томић, су на располагању. Конкуренција за свако место у тиму је жестока, а рад и форма ће определити ко ће и када на терем. У првим утакмицама ће бити различитих комбинација, све у жељи да се виде могућности појединаца, а у последњим утакмицама ће се уигравати такмичарски погон.

– Имао сам проблема са зубима, тачније умњаке сам морао да вадим, па сам из тог разлога био ван екипе у суботу, појашњава Урош Прерадов зашто га није било на Детелинари и додаје. Сада редовно тренирам и очекујем да и на утакмицама добијам минутажу. Прву фазу рада, у којој је трчање било доминантно, смо пребродили, сада је у центру пажње тактика и све је занимљивије. Није лако, али тако мора да буде у припремном периоду. Нису ми ово прве припреме и знам да доста тога касније зависи, управо, од тога како су се одрадиле припреме. 

Фото (В. Јанков):  Бечејац Урош Прерадов у акцији 

Аутор: В. Јанков

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 13. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!