БЕЧЕЈЦИ КОМПЛЕТНИ ДОЧЕКУЈУ КАБЕЛ

Пре неколико деценија Бечеј и Кабел су били љути ривали у ондашњој новосадско-сремској зони, затим војвођанској елити, чак, и на друголигашкој сцени, а дошао је тренутак да одмере снагу и у српсколигашком каравану. После дужег времена, у оквиру незгодног 13. кола актуелне сезоне Српска лига – Војводина, у суботу крај Тисе од 13 сати у међусобном окршају биће нове генерација два стара ривала.

– Врло битна утакмица и за једне и за друге. За нас, чини ми се, и битнија, јер играмо на нашем терену. Ако желимо да останемо у горњем делу табеле, а желимо, морамо да победимо. Врло је битно што су сви играчи на располагању, па немам мука око састава. Ако поновимо игру из Шајкаша у минулом колу, уз додатак ефикасности, неће бити проблема. Радили смо добро ове недеље, атмосфера у клубу је добра, па нема разлога да не будемо оптимисти. Наравно, питају се и Новосађани, али верујем да ћемо успети у намери да укњижимо сва три бода, не напушта оптимизам тренера Бечејаца Лазара Дабижљевића.

Бечејци су тренутно шести са 19 бодова, а Новосађани су две степенице ниже са бодом мање. То најављује неизвесност око резултата. Такве утакмице су прави изазов за гледаоце. Хоће ли, најзад, трибина на Градском стадиону крај Тисе бити попуњенија… Играчи то неизмерно желе.

– Нема веће мотивације за играче од пуних трибина. На жалост, ове сезоне су у знатном обиму празне на нашем стадиону. Можда ће ово бити утакмица због које ће зажалити што нису присуствовали, као да најављује блиставо издање саиграча и своје са 11 постигнутих голова први стрелац каравана војвођанских српсколигаша Ненад Кудрић.

Суђење је поверено Драгутину Меничанину из Врдника, којем ће асистирати Дејан Радишић из Зрењанина и Драшко Релић из Мартинаца, а четврти судија биће Душан Пјевац из Темерина, док ће функцију делегата ФСВ обављати Милан Дакић из Жабља.

Хоће ли суботњи ривали привући већи број гледалаца крај Тисе – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 04. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!