БЕЧЕЈЦИ ОПРЕЗНИ ПРЕД ГОСТОВАЊЕ „ФЕЊЕРЏИЈИ“ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ

Пропустили су Бечејци прилику да повежу две победе на самом старту нове сезоне. После победе у Руми против Словена, изгубили су код куће од Кикинђна. Сада им се указује прилика да остваре такав циљ. У суботу су срушили 917 дугу неуспешну традицију и, најзд, победили Тису пред својим навијачима, што је додатни мотив пред гостовање „фењрџији“ у Бачкој Паланци.

– Истина је да Бачка још није уписала победу. Налазе су у нимало завидној ситуацији. Знамо како то изгледа, јер смо сличан пут пролазили када смо изгубили статус елитног лигаша и дуго нам је требало да станемо на своје ноге. Покушаћемо то да искористимо и повежемо две победе. Неће бити лако, али ваља уложити мамаксимум труда и, можда, нам се посрећи, вели спортски директор Бечејаца Милош Андрић.

Прво гостовања српсколигаша са Тисе крај Дунава у Новом Саду против Кабела је било погубно. Надају се да ће узводно крај исте реке бити боље среће.

– Бодови су потребни Бачкој, али и нама да бисмо се прикључили „горњем дому“ каравана војвођанскиг српсколигаша, где мислимо да нам је место. Минуле сезоне је у Бачкој Паланци бренио тадашњи конкурент за „јединицу“ Миљан Дринчић, што значи да ћу дебитовати на терену где су се до скоро играле суперлигашке утакмице. Знам да ћу бити на удару, јер ће ривал сигурно нападати са жељом да, најзад, стигне о целог плена, али то може да им се освети, пошто ћемо и ми нападати. Минуле суботе су саиграчи, чак, пет пута тресли мрежу Тисе, зашто не би и сада били приближно ефикасни. Речју, нападаће они, али и ми, па ко буду ефикаснији радоваће се, размишљање је голмана Бечејаца Исидора Милованова.

Тренер момака са Тисе Зоран Левнаић неће моћи да рачуна због нагомиланих жутих картона на поузданог дефанзивца Владана Воргучина, што је, свакако, хендикеп, али отали су спремни да то надоместе.

Окршај у Бачкој Паланци игра се у суботу од 15,30 сати, а судиће Новосађанин Драган Арсић, коме ће асистирати имањаци Марко Грујић из Петроврадина и Пурић из Ловћенца. Четврти судија је Балша Ћерановић из Бачке Тополе, а делргат ФСВ је Саша Симић из Новог Сада.

В. Јанков

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 22. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!