БЕЧЕЈЦИ ПОБЕДОМ У СТАРОЈ ПАЗОВИ КОРАК БЛИЖЕ ОПСТАНКУ

Везали су Бечејци победу против Борца са победом на гостовању у Старој Пазови и сада су направили велики корак ка опстанку. Међутим, у игри је још шест бодова и ваља бити не само опрезан, него и конкретан. Јер, без бодова нема опстанка.

  – Заслужено смо победили, домаћин нам је честитао, али не сме победа да нас понесе. Нови дан доноси нове обавезе. Морамо бити максимално одговорни у суботу против Хајдука, јер само победа нас оставља у трци да не изгубимо српсколигашки статус. Неће то бити лако, поготово што ћемо израти без поузданог Немање Вјештице, који је нагомилао картоне и повређеног Жарка Кобиљског, који је већ у 10. минуту морао да напусти терен због повреде, која је последица неравног терена у Старој Пазови, размишља унапред тренер Бечејаца Драган Ивановић. 

Када је у питању окршај са Јединством, некако ведрије прича. Разумљиво, јер су укњижена три бода и враћен је дуг од јесенас, када су Пазовчани крај Тисе лако стигли до 3:0. Радује га и чињеница да су играчи испоштовали оно што су су током недеље увежбавали на тренинзима и чега су се у свлачионици договорили. 

– Тактички смо добро одиграли. Знао сам да морамо да покажемо агресивност од првог судијског звиждука, што ривал није очекивао. Повреда Кобиљског, који је добро почео у средини терена, нас је мало пореметила, али су се момци придржавали договора пре утакмице и на прави начин смо заустављали акције ривала у повоју, тако да их није било много пред нашим голом. Ова утакмица ме подсетила на ону из Адорјана, када смо Тису на сличан начин победили. Могли смо и до трећег, четвртог гола, али смо несретно сами себи дали гол и унели драматичност око резултата. На сву среће, сличних пропуста више није било и, понављам, заслужено смо се вратили са три бода, задовољан је кормилар тиског брода Драган Ивановић.

С обзиром да није могао због нагомилавања картона да рачуна на Воргучина и Томића, тренер Ивановић је Јединству у Старој Пазови супроставио следећи сасрав: Милованов, Пеић, Н. Вјештица, Влаисављевић, Миловановић, Тутњевић, Виденовић, Кобиљски (од 8. Харди, од 80. Ћук), Митић (од 83. Ћурчић), В.Вјештица, Томчић.

Голове за Бечеј постигли су Тутњевић у петом минуту из једанаестерца и Вук Вјештица у 53. минуту, а Јединство је смањило у 68. минуту аутоголом Миловановића.   

Сада су све мисли окренуте ка Куљанима. Враћају се Воргучин и Томић, који нису били у комбинацији за састав због карона. Победа би, објективно, Бечејце знатно удаљила од опасне зоне, али ваља имати на уму и увек непредвиђене резултате у завршници сезоне, што значи да се до последњег судијског звиждука неће знати судбина момака са Тисе. Поготово што о њој одлучују и војвођански клубови из Прве лиге Србије. Поред квартета сигурних за испадање, који уступају место првацима војвођанске лиге, испашће још једна екипа сигурно, јер је РФК Нови Сад већ изгубио статус прволигаша, а неизвесна је и судбина новосадских „младосташа“ што значи да може да се деси да, чак, шест клубова напушта српсколигашки караван.   

В. Јанков

Пресудио: Вук Вјештица је постигао други гол у Старој Пазови – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 20. 05. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!