БЕЧЕЈЦИ ПРЕПУШТАЈУ УЛОГУ ФАВОРИТА ПАЛАНЧАНИМА

Иако су у прва два кола нове сезоне освојили максималних шест бодова, уз гол разлику 5:0, Бечејци пред гостовање у Бачкој Паланци улогу фаворита препуштају домаћину Бачкој.

– Не заварава нас нешто слабији старт Паланчана, јер смо сигурни да после испадања из прволигашког каравана желе да се врате, а где ће узимати бодове него код куће. Из тог разлога им препуштамо улогу фаворита и знамо да ће нам бити тешко, али се не предајемо. Напротив. Наша је жеља да потврдимо добар старт, да се надигравамо, а хоће ли то бити довољно и за добар резултат остаје да се види. Нада постоји, не напушта оптимизам тренера Бечејаца Лазара Дабижљевића.

Потајни оптимизам се заснива и на повољнијој ситуацији са ростером. То се посебно односи на бочне дефанзивце. Никола Варга се оправио од повреде зарађене ван терена, тачније пада са мотора, а Урош Прерадов од повреде задње ложе.

– Све нам је повољнија ситуација са повредама. Остао је ван строја још једино новајлија Дејан Живков, који је стигао повређен и све време припрема се лечио и индивидуално радио на физичкој припреми. Последње две недеље се прикључио осталима и очекујемо да за недељу или две и он конкурише за сам шпиц напада. Најзад, ангажовали смо и младог Николу Тедића (2003.) из омладинског погона суперлигаша Војводине, који игра у нападачкој линији по боковима. Тиме смо добили бонус играча, који би могао да буде од знатне користи у нападу, поготово по левој страни терена, закључује кормилар тиског брода Лазар Дабижљевић.

Деветнастогодишњи Никола Тедић је брат три године старијег Слободана, члана премијерлигаша Манчестер Ситија, који се сада кали у енглеском трећелигашу Бернслију. Значи, фудбалски нерв је присутан, још само да га потврди. Kрај Тисе ће добити прилику и сада је на њему да је искористи.

Новина за Бечејце је што ће се утакмица играти у суботу од 18 сати, што значи да ће се део, поготово ако буде облачно, играти под светлошћу рефлектора. Дељење правде у Бачкој Паланци поверено је Сремцима. Главни судија је Драгутин Меничанин из Врдника, а помагаће му Драшко Релић из Мартинаца и Предраг Свиленковић из Нове Пазове, док ће четрти судија бити Никола Чекичевић из Моровића. Функцију делегата и контролора суђења обавиће Маријан Родеан из Зрењанина.

Фото (В. Јанков): Урош Прерадов опет конкурише за најбољи састав Бечејаца

Аутор: В. Јанков

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 26. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!