БЕЧЕЈЦИ ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДИЛИ НА ПРЕМИЈЕРИ У НОВИМ БАНОВЦИМА

Мада нису испраћени са великом дозом оптимизма, јер право на то нису давале игре и резултати из припремног периода, фудбалери ОФК Бечеј 1918 су пријатно изненадили на премијери нове сезоне српсколигашког каравана. „Минималцем“ су савладали Омладинац у Новим Бановцима и одржали традицију непобедивости са овим клубом.

Јер, ваља знати да је ово осми српсколигашки окршај Бечејаца и Новобановчана и да су седам пута славили момци са Тисе, а само је једанпут било нерешено (0:0 у Новим Бановцима јесен 2019.) уз гол разлику 15:5.

– Нисам знао за ову традицију, па ми је због тога победа дража. Искрено, сматрао сам да је домаћин фаворит и свесно смо се определили на дефанзивну игру са надом да ћемо полуконтрама и контрама успети и ми да припретимо. Утакмица је обиловала великом борбеношћу у којој је доминирао наш Борис Варга, који је потпуно затворио њихову леву страну и постављао главу где неки не би ногу. Нема сумње, велико је појачање за нашу одбрану, која пролетос није бриљирала. Захвалан сам мојим играчима што су дисциплиновано извршавали задатке и наоружани дисциплином и пожртвовањем стигли до драгоцених бодова. Неће нас ова победа понети. Чврсто смо на земљи и знамо да смо до ње тешко стигли. Већу суботу нас чека нови тешки изазов, јер нам у госте стиже Јединство из Нове Пазове, које је на старту са 4:1 победило Зрењанинце. Али, верујем у наш рад и сада очекујем да добру игру пружимо и у нападу, како бисмо улепшали и „премијеру крај Тисе“, рекао нам је по повратку из Нових Бановаца тренер Бечејаца Лазар Дабижљевић.

У тврдој, правој превенственој, утакмици Бечејци су плански препустили иницијативу домаћину, али су борбеном, дисциплинованом и, изнад свега, пожртвованом игромсвих на сваком делу терена успели да „отупе“нападе домаћина, који нису створили, готово, ниједну праву прилику за гол.

Гол одлуке је дело браће Кудрић. Једну одбијену лопту своје одбране прихватио је и прошао по боку млађи Игор, а онда идеално упослио старијег Ненада, који је у казненом простору домаћина лопту прихватио на прса, спустио је и, на велику радост саиграча, рутински је послао у мрежу, како и доликује расним стрелцима. Било је то у 85. минуту, што је момцима са Тисе дало дотану снагу да издрже до краја.

Дрес српсколигаша са Тисе на овосезонској премијери у Новом Бановцима носио је следећи састав: Милованов, Варга, Зељковић, Тадић, Бркић, Тутњевић, Дабижљевић (од 60. Н. Кудрић), Томић, И. Кудрић (од 85. А. Ћук), Живановић (од 46. Томчић), Дервиши (од 60. Џарић).

Братски тандем Бечејаца Ненад Кудрић са лоптом и Игор у плавим дресовима – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

 

ОБЈАВЉЕНО: 14. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!