СТАРОПАЗОВЧАНИ ДОБРО ПОЧЕЛИ СЕЗОНУ, СУТРА ПРЕД ТЕЖИМ ИЗАЗОВОМ

Четврту сезону међу српсколигашима Јединство из Старе Пазове почело је успешније у односу на претходне. Готово измењени састав представља нови квалитет и снагу да се озбиљније наметне у борби за врх, мада добра премијера у мечу са младим Радничким из Зрењанина, намеће и опрезност, јер најтеже тек следи.
Старопазовчани су желели да се освете гостима због неугодног ремија (2:2) у финишу протекле сезоне када су доведени до руба испадања. Поновили су ипак резултат из прошле јесени када су крај Бегеја славили истим резултатом (4:1), као и на отварању ове трке за бодове.
На премијерном мечу било је много лепих пасова,течне игре и голова, поготово у првом делу, док је на старту другог био мањи пад концентрације и пружена прилика гостима да ублаже пораз. Филип Пађен био је централна фигура сусрета, већ на припремним утакмицама показао је да ће ове сезоне боље наместити нишанске справе, а истакао се и са неколико додавања.
Оба гола постигао на вешт начин после продора Дашића и Миленковића уз посредовање покретљивог Милета Вујасина. Међу запаженијим на терену био је и Данило Живановић, у тандему са Вујасином креира игру и доноси превагу на средини терена са брзим протоком лопте и прецизним проигравањем саиграча у првој линији напада.
– Оправдали смо улогу фаворита, могли смо да постигнемо више голова, али и овај резултат потврђује да ћемо на пољу реализације више постизати – рекао је Живановић.- Сутра нас очекује тешко гостовање, Бечејци су снагу испољили већ на старту, минималном победом на врућем терену у Новим Бановцима. Играћемо са дозом оптимизма, јер смо се и за овај меч добро припремали, користили терене и на пријатнијој Феникс арени, верујем да ће на пролеће бити наше стално станиште.
Шеф струке Милан Вујасин са сарадником Драганом Огризовићем посебну пажњу посветио је уигравању тима, јер су стигле новајлије а за стварање складније целине треба више времена. У Бечеју их очекује тежак задатак, јер је противник више сезона у врху табеле.
– Задовољан са игром, мада је за тренутак дошло до губитка концентрације, што се у мечу са јаким Бечејцима и наредним сусретима не би смело понављати, озбиљан противник зна да казни сваку грешку. Верујем да ће момци максималним залагањем остварити повољан резултат, што би нам била мотивација пред наредне исто тако тешке окршаје. Створили смо квалитетан састав са младим, али и искуснијим играчима, који су способни за веће домете, али морамо хладне главе, без претеране еуфорије дочекати сваки сусрет.

М. Бзовски

БУРСАЋ У ПОДУНАВЦУ

После солидне игре у првом полувремену, бонус Никола Бурсаћ (2003) преселио се у комшијски Подунавац, али то не представља посебан губитак, јер у најбољи састав сваког тренутка могу да ускоче осамнаестогодишњаци Валент, Тривуновић, Николин, Хајдуковић, са већ осведоченим Матовићем, тако да су бонуси у Јединству најмањи проблем.
У саставу су и одлични голмани Никола Крстовић (2001) и његов учитељ Милош Милиновић (1984). Као да преживљава другу голманску младост, нашао се бар за сада у првом плану, док ће Крстовић стрпљењем и радом који испољава на тренинзима моћи да од њега много научи и временом постати стандардан на линији гола.

Извор: http://www.zurnal.rs