БЕЧЕЈЦИ СЕ „ПЕТАРДОМ“ ОПРОСТИЛИ ОД НАВИЈАЧА

Тужан растанак Бечејаца од својих навијача, којих је на све срећу било само педесетак, па су бруку видели само највернији. А било је разлога за славље, јер је 20. рођендан прославио Итан Дервиши, а данас је рођендан годину дана старијем Игору Татићу. Међутим, после „петарде“ у својој мрежи никоме није било до славља. Можда, Игору Кудрићу, који је пролетос носио дрес српсколигаша са Тисе, а сада је са по два гола и исто толико асистенција највише „кумовао“ дебаклу Бечејаца.

Почело је приликом Радовановића  већ у петом минуту, али није најбоље захватио волеј и Дринчић је одбранио. У 12. минуту, можда, и кључни моменат утакмице. Капитен Бечејаца Тутњевић је из другог плана ушао у прилику и послао лопту у мрежу, али је погодак поништен због офсајд ситуације, а Тутњевић је извукао дебљи крај, јер је голман Ладањи као последњи играч одбране ушао у њега и Бечејци су остали без играча, а голман је санкционисан само жутим картоном. Ипак су Бечејци први стигли у вођство преко Тедића у 18. минуту. Могао је исти играч шест минута касније да дуплира вођство, али је, после асистенције Томчића, његов шут голман ногама одбранио. Кудрић је у 28. минуту прошао по десном боку и центрирао, а млади Божичић закуцао лопту у сопствену мрежу за 1:1. Само два минута касније Кудрић је све урадио сам за 1:2. Славуљица је у 37. минуту добро шутирао са десетак метара, а Дринчић још боље реаговао и сачувао мрежу.  После тога, на другој страни игралишта Томчић је одиграо дупли пас са Томићем, који је изједначио на 2:2, што је био резултат полувремена.

У наставку је дошла до изражаја боља физичка спрема гостију и дужа клупа, па не чуди коначних 2:5. Истина могао је слављеник Дервиши у 50. минуту до гола, али је после вођења лопте од средине терена уласком у казнени простор гостију поместало му је концентрације и прилика је отишла у неповрат. То је било све што су Бечејци урадили, а гости из Адорјана су до краја нанизали три гола. Серију голова је у 53. минуту отворио Радовановић, потом је Кудрић  други пут затресао мрежу, а пет минута пре краја, после асистенције Кудрића, Костић поставља коначних 2:5.

ОФК Бечеј 1918 – Тиса 2:5 (2:2)

Бечеј: Градски стадион крај Тисе. Гладалаца 50. Судија: Драган Зорић (Клек) 7. Стрелци: Тедић у 18. и Томић у 39. минуту за ОФК Бечеј 1918, а Божичић у 28. (аутогол), Кудрић у 30. и 68, Радовановић у 53. и Костић у 85. минуту за Тису. Жути картон: Ладањи (Тиса). Играч утакмице: Игор Кудрић (Тиса).

ОФК Бечеј 1918: Дринчић 5,5, Варга 6, Ћук 5,5, Татић 5,5, Нонин 5, Тутњевић – (од 12. Јанковић 5), Божичић (од 37. Медић 5), Томић 6, Дервиши 6, Томчић 6, Тедић 6.

Тиса: Ладањи 7, Пронек 7, Костић 7 (од 85. Селић -), Славуљица 7, Јухик 7 (од 75. Томић -), Радовановић 7 (од 65. Стојановић -), Томишић 7, Свитић 7, Провчи 6,5 (од 46. Золнаић 7), Степанчрв 7, Кудрић 8 (од 85. Зекај -).

В. Јанков    

Слављенику Дервишиу, плави дрес, су није посрећило да постигне гол – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 04. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!