БЕЧЕЈЦИ СЕ СПОТАКЛИ У КУПУ, А САД СВЕ МИСЛИ ОКРЕНУТЕ КА ШАЈКАШУ

Нису изгубили у среду на гостовању у Бајши, али су већ на првој степеници новог циклуса куп такмичења испали. То је епилог учешћа Бечејаца у нашем најмасовнијем такмичењу. У регуларном току утакмица је, захваљујући неопрезности младића са Тисе у самом финишу, завршена резултатом 4:4. До 88. минута имали су Бечејци вођство од 4:2, а онда… Бољи извођач пенала био је домаћин и обезбедио је пролаз у четвртфинале купа ФСС на територији ПФС Суботица.

– Искрено, куп нам није био приоритет и дали смо прилику неким играчима који су до сада имали нешто мању минутажу, али нам није била намера да испаднемо. Шансу је, свакако, искористио млади Стефан Јанковић, који је први пут био стартер у сениорској конкуренцији и постигао је два гола, али је на крају био трагичар, јер је у 90. минуту лопта њега погодила у руку и домаћин је са беле тачке изборио извођење панале, те касније није искористио пенал. Али, играо је добро и свакако скренуо пажњу на себе. Међутим, било је и младића који су још једанпут показали да на њих не можемо озбиљно да рачунамо, враћа филм уназад два дана тренер Бечејаца Лазар Дабижљевић.

Дрес ОФК Бечеј 1918 у Бајши носили су: Дринчић, Хасичић, Ћук (Зељковић), Татић (Варга), Џарић, Тутњевић (Дабижљевић), Томић, Живановић, Јанковић, Дервиши, Тедић (Кудрић). Голове за Бечејце постигли су Јанковић у 17. и 80, Тедић у 54. и Томић у 57. минуту, а у серији пенала прецизни су били Томић и Живановић, а непрецизни Јанковић и Зељковић.

Гостовање у Бајши је ваћ архивирано. Све мисли Бечејаца су усмерене ка недељњој утакмици у Шајкашу, где их очекује судар са Борцем, који има исти број бодова 18 као и они.

– Врло битна утакмица за нас. Волели бисмо да повежемо утакмице без пораза, јер смо победили Куљане, играли нерешено у Бајши и сада нам је циљ да пружимо што бољу игру, да се надигравамо саквалитетним домаћином, да потврдимо нашу ефикасност и да не изгубимо. Сви играчи су на располагању и верујем да ће стићи добре вести из Шајкаша, оптимиста је Лазар Дабижљевић.

Биће то и одмеравање снага двојице најефикаснијих играча досадашњег дела каравана војвођанских српсколигаша. Ненад Кудрић је водећи „снајпериста“ са 11 постигнутих голова, а први пратиоц на престижној листи стрелаца је Страхиња Крстевски са осам голова. Наравно, њихова ефикасност умногоме зависи од расположења саиграча. Значи, у том одмеравању снага нису само њих двојица у игри, него сви који се нађу на терену.

Са окршаја недељних ривала у Шајкашу минулог пролећа у Бечеју – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 28. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!