БЕЧЕЈЦИ СЕ УБЕДЉИВОМ ПОБЕДОМ ОПРОСТИЛИ ОД МАЛОБРОЈНИХ НАВИЈАЧА (ВИДЕО)

Српсколигаш са Тисе опростио се од навијача најубедљивијом победом. Да су иоле сконцентрисанији били, Бечејци су могли да нанесу далеко убедљивији пораз гостима из Станишића, а водећи стрелац лиге Ненад Кудрић могао је да одмакне ривалима на престижној листи стрелаца.

Истина, гости су први припретили, али после шута Стојановића у 11. минуту голман Бечејаца Милованов је лопту избацио ван терена. Пет минута касније, на центаршут Игора Кудрића главом је добро шутирао Варга, али је Везмар успео да скрене лопту у корнер. Играо се 29. минут, када је Ненад Кудрић добио лопту на тридесетак метара од гола противника, повео је пар корака улево и онда са двадесетак метара левом ногом снажно и прецизно шутирао у леви доњи угао крај изненађеног Везмара. До одласка на одмор Жижа је у 35. минуту опробао шут са дистанце, а Милованов на ефектан начин одбранио. Припретили су гости и у последњем минуту првог дела, али је Молнар био исувише улево, па је лопра била лак плен за Милованова.

У наставку су играло углавном на половини гостију, а голови су се низали. Прво је Ненад Кудрић у 53. минуту шутирао преко гола, па онда на другој страни два шута Молнара у 56. и Матовића у 59. минуту са дистанце и одбране Милованова. Ненад Кудрић је у 63, минуту био „један на један“ са голманом, који истрчава, скраћује угао и отклања опасност. Само минут касније 2:0, а акцију домаћина снажним и прецизним шутем у супротан угао завршава Итан Дервиши. Три минута касније, прорадио је братски тандем Кудрић. Игор је пронашао Ненада, а овај постиже свој 14. гол у актуелној полусезони. У 70. минуту Ненад Кудрић је лепо прошао по десној страни, ушао у казнени простор и уместо да шутира у гол, желео је несебично да упосли саиграче и голман Везмар је пресекао центаршут. „Снајпериста“ са Тисе се разиграо и кренуо сам ка голу ривала у 73. минуту, приликом шута је изблокиран, лопта се одбила до Дервишија и његов шут је погодио једног од одбрамбених играча Станишића, а све је пратио Игор Кудрић и постигао „првенац“ у дресу Бечејаца. Четири минута касније млађи Кудрић је извео „слободњак“ тако што је пронашао старијег брата на левом боку, уследио је оштар центрашут и Дервиши се боље снашао од голмана Везмара, а на семафору је био 5:0. Ионако мали број гледалаца је тада почео да напушта стадион, па је више играча било на терену него гледалаца на трибини, а Бечејци су се само додавали без намере да нанесу тежи пораз новајлији у српсколигашком фудбалу.

ОФК Бечеј 1918 – Станишић  5:0 (1:0)

Бечеј: Градски стадион крај Тисе. Гледалаца: 50. Судија: Недељко Домазетовски (Панчево) 7. Стрелци: Н. Кудрић у 29. и 67, Дервиши у 64. и 77. и И. Кудрић и 73. минуту за ОФК Бечеј 1918.

ОФК Бечеј 1918: Милованов 7, Тедић 6, Варга 7, Ћук 6,5 (од 73. Нонин -), Прерадов 6,5, Тутњевић 7,5, Дабижљевић 7, Дервиши 8, Живановић 6 (од 62. Јанковић -), Н. Кудрић 8,5, И. Кудрић 7,5.

Станишић: Везмар 5,5, Поповић 5, Бједов 5, Андрић 5, Степанчев 5 (од 46. Лазић 5), Матовић 5,5, Жижа 5,5, Батори 5,5 Пјошта 5,5, Стојановић 5,5, Молнар 5,5.

 

 

Братска радост: Млађи Игор честита старијем Ненаду Кудрићу на 14. голу у полусезони – фото: В. Јанков

Извор: https://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 20. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!