Српсколигаш са Тисе опростио се од навијача најубедљивијом победом. Да су иоле сконцентрисанији били, Бечејци су могли да нанесу далеко убедљивији пораз гостима из Станишића, а водећи стрелац лиге Ненад Кудрић могао је да одмакне ривалима на престижној листи стрелаца.

Истина, гости су први припретили, али после шута Стојановића у 11. минуту голман Бечејаца Милованов је лопту избацио ван терена. Пет минута касније, на центаршут Игора Кудрића главом је добро шутирао Варга, али је Везмар успео да скрене лопту у корнер. Играо се 29. минут, када је Ненад Кудрић добио лопту на тридесетак метара од гола противника, повео је пар корака улево и онда са двадесетак метара левом ногом снажно и прецизно шутирао у леви доњи угао крај изненађеног Везмара. До одласка на одмор Жижа је у 35. минуту опробао шут са дистанце, а Милованов на ефектан начин одбранио. Припретили су гости и у последњем минуту првог дела, али је Молнар био исувише улево, па је лопра била лак плен за Милованова.

У наставку су играло углавном на половини гостију, а голови су се низали. Прво је Ненад Кудрић у 53. минуту шутирао преко гола, па онда на другој страни два шута Молнара у 56. и Матовића у 59. минуту са дистанце и одбране Милованова. Ненад Кудрић је у 63, минуту био „један на један“ са голманом, који истрчава, скраћује угао и отклања опасност. Само минут касније 2:0, а акцију домаћина снажним и прецизним шутем у супротан угао завршава Итан Дервиши. Три минута касније, прорадио је братски тандем Кудрић. Игор је пронашао Ненада, а овај постиже свој 14. гол у актуелној полусезони. У 70. минуту Ненад Кудрић је лепо прошао по десној страни, ушао у казнени простор и уместо да шутира у гол, желео је несебично да упосли саиграче и голман Везмар је пресекао центаршут. „Снајпериста“ са Тисе се разиграо и кренуо сам ка голу ривала у 73. минуту, приликом шута је изблокиран, лопта се одбила до Дервишија и његов шут је погодио једног од одбрамбених играча Станишића, а све је пратио Игор Кудрић и постигао „првенац“ у дресу Бечејаца. Четири минута касније млађи Кудрић је извео „слободњак“ тако што је пронашао старијег брата на левом боку, уследио је оштар центрашут и Дервиши се боље снашао од голмана Везмара, а на семафору је био 5:0. Ионако мали број гледалаца је тада почео да напушта стадион, па је више играча било на терену него гледалаца на трибини, а Бечејци су се само додавали без намере да нанесу тежи пораз новајлији у српсколигашком фудбалу.

ОФК Бечеј 1918 – Станишић  5:0 (1:0)

Бечеј: Градски стадион крај Тисе. Гледалаца: 50. Судија: Недељко Домазетовски (Панчево) 7. Стрелци: Н. Кудрић у 29. и 67, Дервиши у 64. и 77. и И. Кудрић и 73. минуту за ОФК Бечеј 1918.

ОФК Бечеј 1918: Милованов 7, Тедић 6, Варга 7, Ћук 6,5 (од 73. Нонин -), Прерадов 6,5, Тутњевић 7,5, Дабижљевић 7, Дервиши 8, Живановић 6 (од 62. Јанковић -), Н. Кудрић 8,5, И. Кудрић 7,5.

Станишић: Везмар 5,5, Поповић 5, Бједов 5, Андрић 5, Степанчев 5 (од 46. Лазић 5), Матовић 5,5, Жижа 5,5, Батори 5,5 Пјошта 5,5, Стојановић 5,5, Молнар 5,5.

 

 

Братска радост: Млађи Игор честита старијем Ненаду Кудрићу на 14. голу у полусезони – фото: В. Јанков

Извор: https://www.srbijasport.net