БЕЧЕЈЦИ У НАДОКНАДИ ВРЕМЕНА СТИГЛИ ДО ЦЕЛОГ ПЛЕНА

Бечејци су до три вредна бода стигли у надокнади времена, а стрелацје био први „снајпериста“ српсколигашког каравана Ненад Кудрић својим 12 гоготком ове сезоне. Пре тога је Томић извео ударац из угла, Прерадов покушај главом са петерца је изблокиран, одбијену лопту је прихватио Варга и поново убацио пред гол, где се у гужви најбоље снашао Ненад Кудрић и главом са три метра послао лопту у мрежу за „минималац“.

Имајући у виду посед лопте, Новосађани су заслужили бод крај Тисе, али су Бечејци, пак, када се у обзир узму шансе заслужено освојили сва три. Та диспропорција се поготово осетила у првом делу утакмице. Углавном се играло на половини Бечејаца, али без видније опасности за гол Дринчића, а у три наврата је Ненад Кудрић имао идеалне прилике за постизање гола. Прво је у 15. минуту једна дуга лопта из фазе одбране омогућила бег првом стрелцу Бечејаца по левом боку, али је његов снажан шут одбранио Тороман, У 22. минутује, готово идентична ситација била, али садапо десној страни и Кудрић је погодио ближу стативу. Најзад, у последњем минуту пре одласка на одмор млађи Кудрић, Игор, је центрирао са леве стране, а старији Ненад главом изнудио само корнер.

У наставку су се и Новосађани осмелили. Владић је у 69. минуту шутирао са десетак метара, а Дринчић рефлексно реаговао и сачувао мрежу. Само минут касније најлепша акција на утакмици и најбоља шанса, али је остала неискоришћена. Томчић је избацио на десни бок Ненада Кудрића, овај прошао пар корака и центрирао по трави, а Дервиши са три метра промашио целу лопту. Два минута касније Новаковић је добро шутирао, а Дринчић још боље реаговао. Томић је у 83. минуту по ко зна који пут изванредно извео ударац из угла, а овога пута је капитен Тутњевићса седам метара шутирао главом и изнудио само нови ударац из угла. И када су се сви, већ, помирили са најнепопуларнијом резултатом, десио се већ напред описани моменат за неописиву радост Бечејаца и њихових малобројних навијача.

ОФК Бечеј 1918 – Кабел 1:0 (0:0)

Бечеј: Градски стадион крај Тисе. Гледалаца: 100. Судија: Драгутин Менићанин (Врдник) 7. Стрелац. Н. Кудрић у 90+3 за ОФК Бечеј 1918. Жути картони: Варга, Н. Кудрић, Томић, тренер Дабижљевић (ОФК Бечеј 1918), Тороман (Кабел). Играч утакмице: Ненад Кудрић (ОФК Бечеј 1918).

ОФК Бечеј 1918: Дринчић 7, Варга 7, Ћук 7, Зељковић 7, Прерадов 7, Тутњевић 7, Томић 7,5, Дервиши 6,5 (од 75. Попадић -), И. Кудрић 6,5 (од 73. Дабижљевић -), Н. Кудрић 8, Тедић 5,5 (од 46. Томчић 7).

Кабел: Тороман 7, Миланов 7, М. Поповић 7, Клисура 7, Кљајић 7, Кокановић 7, Павлица 7 (од 83. Вујовић -), Петровић 7, Новаковић 6,5 (од 84. Нијемчевић -), В. Поповић 6 (од 62. Грујић -), Владић 6,5 (од 90. Личић -).

Ненад Кудрић окружен неколицином играча Кабела – фото: В. Јанков

Извор: https://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 05. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!