Прву „меч лопту“ Бечејци нису искористили. Изгубили су у минулом колу од Румљана пред својим навијачима, а тврдили су да је то преломна утакмица. Можда и јесте, али не ка повратку у „горњи дом“, већ ка доњем делу табеле. Јер, из кола у коло клизе надоле. После четвртог кола били су други, а сада, после осмог, су шести. Како им предстоје два узастопна гостовања, у недељу у Зрењанину и у јубиларном 10. колу у Белегишу, терен је све „клизавији“.У минула два кола укњижили су исто толико пораза, у Сомбору и од Румљана код куће, идентични исходи у наредне две утакмице били би катасторофални. А могуће једа се, управо, то догоди. Зато је први наредни изазов у Зрењанину заиста преломни. Да несрећа буде већа, и за Зрењанинце. Тренутно су последњепласирани са само пет бодова и у недељном матинеу, игра се у 10 сати крај Скробаре, им је „сламка спаса“. Из тог разлога судар крај Бегеја привлачи посебну пажњу љубизеља фудбала.

Пред нама је утакмица у којој треба да покупимо оно што смо и минулом колу „просули“. Неће бити лако у Зрењанину. Истина је да су млади и неискусни, али им борбеност не мањка. Мало дају голова, али их мало и примају. На нама је да у недељу одредимо нашу даљу судбину. Повољна околност је да су сви играчи у комбинацији за најбољи састав, вели спортски директор Бечејаца Милош Андрић.

После голгетерске експлозије, са девет постигнутиг голова први „снајпериста“ Бечејаца и војвођанских српсколигаша Ненад Кудрић већ две утакмице пости.

– Није битно ко ће дати голове, само да их дајемо. Наравно, волео бих да се вратим на голгетерски колосек, али мрежа је мета и осталих. У Зрењанину је нова прилика и морамо је искористити, иначе… недоречен је Ненад Кудрић.

Иначе, суноврат се назире. Крај Тисе се надају да ће њихови љубимци успетида прекину серију пораза у гостима. У противном…

Кључан окршај за оба ривала поверен је судији Немањи Домазетоском из Панчева, коме ће помагати Милош Максимовић из Старчева и Марко Наумовић из Панчева, четврти судија је Неђо Мрђа из Панчева, а делегат ФСВ је Павел Рехарик из Падине.

Са окршаја недељних ривала крај Скробере минуле сезоне у Бечеју – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net