Бечејцима је гол недостајао за освајање бода и задржавање другог места на табели војвођанског српсколигашког каравана, али су морали да се помире са другим поразом (1:2) у актуелној сезони, који их је спустио на „коту 5“.

– Пропустили смо прилику, као и у Бачкој Паланци, да останемо непоражени. Успели смо у тврдој игри да преко Ненада Kудрића први постигнемо гол и са предношћу одемо на одмор. Али, како је кренуо наставак, домаћин је, после ударца из угла, изједначио и дигао се, а ми смо пали. Иако смо током читаве недеље радили на отклањању грешке која је довела до примљеног гола против Панчеваца, поново је дошло до лошег постављања одбране и домаћин је то казнио за вођство од 2:1. Имали смо иницијативу последњих десетак минута, али не и конкретне потезе из којих би могли да угрозимо гол домаћина. Стекао сам утисак да је ривал показао већу жељу за победом и то је пресудило, констатује тренер Бечејаца Лазар Дабижљевић.

Дрес ОФK Бечеј 1918 у Елемиру против новајлије Нафтагаса нисио је следећи састав: Милованов, Варга, Ћук (од 79. Попадић), Зељковић, Прерадов(од 57. Бркић, од 73. Татић), Тутњевић, Томић, Дервиши (од 57. Дабижљевић), И. Kудрић, Н. Kудрић, Тедић (од 57. Томчић).

Чињеница да се одбрани понављају грешке забрињава, поготово што је у наредној утакмици ривал распуцани Текстилац, који је победио Зрењанинце са убедљивих 4:0. Уосталом, са истим ривалом је играна „генералка“ крај Тисе и док су играли жељени састави њихала се само мрежа Бечејаца.

 

 

Фото (Вј. Јанков): Шкрипи у одбрани – два пута поклекли у Елемиру

Аутор: В.Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net