БЕЧЕЈЦИ УСПЕШНИ У КУПУ И С ИМПЕРАТИВОМ ПОБЕДЕ У ПРВЕНСТВУ

Радост Бечејаца у купу, после три узастопна пораза у првенству. Побеђен је Раднички у Бајмоку резултатом 4:2 (2:1), а заблистао је Жарко Кобиљски хет-триком, док је четврти гол дело младог Вука Вјештице. Занимљиво је да се Кобиљски у 10 пренствених утакмица само два пута уписао у листу стрелаца, а сада на једној утакмици постигао је три гола.- Неко је морао да преузме одговорност. Како сам један од искуснијих у екипи, припало је мени у тал да то урадим и испало је добро. Међутим, нама тек предстоји тежак изазов. У суботу нам у госте стиже Јединство, а ми играмо без петорице играча. Млади Нонин је због повреде ван строја, Варга и Воргучин су нагомилали картоне, а Томић и Томчић се тек у недељу враћају са Светског првенства у „мини фудбалу“ из Дубаиа. То је велики хендикеп, али верујем да ћемо успети да се организујемо и стигнемо до победе, која би нам била стимуланс да и у преостале две утакмице новембарског циклуса заиграмо добро и увећамо бодовни салдо пред паузу у првенству, оптимиста је Жарко Кобиљски.

Новоангажовани тренер Дамир Дакић је у минуле две утакмице доживео поразе, па би сада требало да буде „трећа – срећа“.

– Добро радимо и очекујем да се то потврди у суботу против Старопазовчана. Истина је да смо хендикепирани неиграњем половине тима, али имамо ми играча који ће моћи да попуне празнину и изнесу обавезе које су пред њима. Очекујем да повежемо победу са успехом у купу и онда у последње две утакмице полусезоне наставимо у том ритму, закључује кормилар тиског брода Дамир Дакић.

Очито да је момцима са Тисе требала једна утакмица као што је била у Бајмоку, па да се врати оптимизам. Да лије он оправдан, знаће се већ у суботу по подне.

В. Јанков

Хет-трик у купу: Нападач Бечејаца Жарко Кобиљски – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 03. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!