Иако је прошло тек пет дана од почетка припрема, Бечејци су одиграли прву контролну утакмицу, а ривали су им били „канаринци“ на њиховој Детелинари. Иако је у овој фази припрема резултат секундаран, било је 1:1, па и са те стране, јер је „освојен“ бод у гостима, српсколигаш са Тисе  може се бити задовољан.

ИЗВЕШТАЈ СА УТАКМИЦЕ

 

– Изненађујуће добро смо играли. Оба полувремена, па остаје жал што се није још која лопта нашла у мрежи ривала. Али, има се времана за то. Важно је да добро радимо и из дана у дан подижемо ниво форме, како бисмо били спремни за утакмице у којима се бодови сабирају, вели тренер Бечејаца Лазар Дабижљевић.

Једини гол за Бечејце постигао је Славољуб Дабижљевић у самом финишу првог полувремена. Пре тога је Итан Дервиши шутирао, у гужви је играо Игор Кудрић, а онда је одбијену лопту са ивице казненог простора пуном ногом у мрежу послао Славољуб Дабижљевић.

– Следаћа провера је у среду на нашем стадиону против веома доброг војвођанског лигаша Младости из Турије, а у суботу играмо против новосадске Славије. После те две утакмице требало би да разрешимо дилему ко од играча на проби наставља да ради са нама, а ко ће потражити нову средину. Већ после прве утакмице видело се да Славољуб Дабижљевић не само заслужује повратак у матични клуб, него ће бити и истинско појачање, вели за свог млађег брата тренер Лазар Дабижљевић.

Боје ОФК Бечеј 1918 у премијерној утакмици актуелних припрема бранили су: Милованов, Варга, Татић, Марковић, Хасичић, Тутњевић, Дабижљевић, Дервиши, И. Јудрић, Н. Кудрић, Попадић. Играли су још: Бајић, Виновић, Драшко, Живановић, Кобиљски, Кувекаловић, Правиловић, Ракић, Ћук, Џаврић.

У недељу су играчи имали слободан дан, а од понедељка ће играчи на тренинзима бити бројнији, јер се прикључују Милош Бркић, Младен Зељковић и Никола Томић, који су из разноразних разлога добили дужи одмор. Искрено, недостаје још Чедомир Томчић.

–  Добио сам нешто дужи одмор, јер сам минуле сезоне био на два фронта, фудбалу и футсалу. Вратио сам се с мора. Предстоје разговори с клубом и ако сам потребан онда ћу се посветити само фудбалу. Не могу више паралелно да играм фудбал и футсал. Фудбал је мој избор. Али, последњу реч, ипак, има клуб, оставља извесну дозу неизвесности око свега Чедомир Томчић.

Не треба изгубити из вида ни присуство Жарка Кобиљског на тренинзима. Врати ли се и он у матични клуб, онда ће, поред ангажоване младости, у српсколигашу са Тисе бити присутно и искуство, које је, итекако битно, у борби за што бољи резултат.

Фото (В. Јанков): Пред почетак тренинга Бечејаца

Аутор: В. Јанков 

Извор: https://www.srbijasport.net/