БЕЧЕЈЦИ ЖЕЛЕ ПОБЕДОМ ДА СЕ ОПРОСТЕ ОД НАВИЈАЧА

Бечејци су, истина лакше него што је очекивано било, обезбедили полуфиналу купа на теритрији ПФС Суботица, а у првенству никако да им крене. Пет поледњих утакмица и исто толико пораза. Ни највећи песимисти нису очекивали такав развој догађаја после одласка тренера Зора Левнаића у УАЕ. Јер, четири узастопне победе избациле су момке са Тисе на трећу позицију, а сада су девети са истих 18 бодова, само неколико више од опасне зоне.Новоангажовани тренер Дамир Дакић је знао где долази, јер му је ово четврти долазак крај Тисе у улози „ватрогасца“, после одласка Бајића, Савића, Дабижљевића и Левнаића. Никад овако мршав биланс није имао, а објективно гледано ни ростер му није био такав.

– Не могу да се пожалим на играче, раде на тренинзима, али када утакмица дође много тога не спроведу у дело. Обрадовало ме је прво полувреме минуле утакмице у Кули. Мислио сам да су, најзад, увидели шта и како треба да играју, кад у наставку стара песма. Очекујем да у последњој утакмици полусезоне заиграмо свих 90 минута као прво полувреме у Кули, поготово што је ривал Нафтагас екипа која воли да се надиграва. Победа би нам, колико толико, била мелем на минуле ране. Неће нам бити лако да до ње дођемо, јер су „нафташи“ квалитетни, али нама гори под ногама и ваља ватру гасити, вели тренер Бечејаца Дамир Дакић.

Капитен Илија Тутњевић се рано повредио у Кули и неће бити у саставу против Елемираца, као ни млади Богдан Нонин, који је од осмог кола ван строја због повреде. Остали су орни да на растанку са навијачима до пролећа пружу квалитетну игру и покушају да прекину бодовни пост. А некима ће, по свој прилици, то бити и растанак са клубом, јер нису испунили очркивања.

– „Свежа крв“ је неопходна овом саставу. На томе ће се радити у паузи првенства. Још је рано говорити о именима, али промена ће, ако ја останем у клубу, бити. Наставак првенства морамо дочекати квалитетнији, закључује тренер Дамир Дакић.

Последња утакмица јесење полусезоне игра се у Бечеју у суботу од 13 сати. Суђење је поверено Балши Ћерановићу из Бачке Тополе, асистираће му Никола Чугаљ из Апатина и Душан Лукић из Сомбора, четврти судија је Никола Шћепановић из Крушчића, а делегат ФСВ је Илија Ђукановић из Суботице.  

В. Јанков

Осам голова солидан учинак: Голгетер Бечејаца Дејан Живков – фото: В. Јанков 

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 18. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!