БЕЧЕЈЦИМА ПРЕДСТОЈИ „ГЕНЕРАЛКА“ СА ОЏАЧАНИМА

Српсколигашу са Тисе предстоји само још једна провера пред старт нове сезоне. У суботу ће одмерити снагу са Текстилцом из Оџака, који ће им бити ривал у шестом колу српсколигашког каравана 17. септембра у Бечеју. Тада ће тренер Лазар Дабижљевић супроставити тренутно најјачи састав и видеће, колико толико, да ли је екипа спремна за бодове.

Имајући у виду резултат последње провере, минуле суботе у Темерину против војвођанског лигаша Слоге (1:3), има ту још доста да се ради. Занимљиво да је ово четврта утакмица Бечејаца коју су у припремном периоду завршили резултатом 3:1. Два пута су победили код куће, Славију и Младост из Бачког Јарка, а изгубили у Руменки од Јединства и Темерину од Слоге. У преостале две утакмце изгубили су од Младости из Турије (0:2) крај Тисе и победили (2:1) Младост у Бачком Петровцу.

-Истина је да смо изгубили, али смо се у првом полувремену добро држали. Имали смо током утакмице неколико изгледних прилика, уздрмали пречку и стариву. И када се шансе промаше, стиже казна. Погодио је једино Тутњевић из пенала. Наравно, има још доста тога да се доради и у фази одбране и у нападу. Последње две недеље смањујемо интезитет тренинга, а већу пажњу поклањамо тактичком делу и отклањању уочених слабости. Има нових играча и ваља све то укомпоновати, вели тренер Бечејаца Лазар Дабижљевић.

Не баш превише гледалаца на припремним утакмицама, а још мање оних који прате тренинге, бојажљиво врте главом. Ионако знатно ослабљен састав у пролећном делу минуле сезоне је овог лета напустило неколико играча, а велико је знак питања колико ће младићи који су стигли успети да попуне празнину. Забринутост је и што је млади, али стандардни, Урош Прерадов испао из строја због повреде задње ложе. Докле, показаће време.

Има још доста тога да се нагледа: тренер Бечејаца Лазар Дабижљевић. фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 02. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!