БЕГЕЈ ОСТАО ЧЛАН ВОЈВОЂАНСКЕ ЛИГЕ

СПАС У ПОСЛЕДЊИ ЧАС

Фудбалери Бегеја остали су чланови Војвођанске лиге Исток буквално у последњем тренутку. Начин је могао да режира само филмски мајстор невероватог заплета и расплета.

Од почетка пролећног дела првенства видело се да се Бегеј суочио са великим кадровским проблемима, остао је без 13 играча, а то, вероватно, не би могао да издржи ни већи клуб. Отишло је и комплетно руководство, а онда и тренер Јовица Милин који је тренерску палицу преузео од Марка Гутеше са којим је радио у јесењем делу.

Од чланова Управног одбора остао је само Борко Кукољ, а онда су бригу о клубу преузела двојица најстаријих играча, капитен Слободан Грбић и голман Бојан Тривуновић. На више утакмица, на клупи није било ниједног резервног играча!

– Био је тешко и драматично. Било је утакмица кад дођу кризни тренуци, повреде или грчеви, а поглед ка резервној клупи говори да нема замене. У таквим ситуацијама остаје само да се стисну зуби и настављаш даље – каже Слободан Грбић.

Бегеј је тако догурао до последњег кола, када се одлучивало о судбини, односно опстанку. Играо је код куће са Јединством из Влајковца, а директни конкурент Омладинац из Ботоша са Козаром.

– Веровали смо да можемо до победе на нашем терену, мада нам није било лако. Гости су два пута били у вођству, а све време пратили смо вести из Банатског Великог Села и били усредсређени на тај меч. Успели смо да победимо, а надокнада времена ривала била нам је дуга као година. На крају, кад смо сазнали да је Козара победила минималним резултатом скочили смо једни другима у загрљај да прославимо ову невероватну борбу за опстанак, не бих је пожелео никоме. Козара је одиграла поштено и, практично, обезбедила нам статус у овом рангу.

Сјајни капитен Бегеја није заборавио ни саиграче:

– Својски су се трудили, а захвалност дугујем и Горану Радаковићу, бившем капитену Бегеја и великом спортском раднику, одиграо је више од 500 утакмица, а сада је пословни човек. Слободан Дубајић, познати интернационалац водио је млађе селекције, а у финишу првенства притекао нам је у помоћ. Из свега треба да се извуку поуке и да се другачије организујемо у наредном првенству – истакао је Грбић.

Д. Милићев

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 28. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!