БЕОГРАДСКИ СРПСКОЛИГАШ САВЛАДАО ПРВОЛИГАША

ЈОВИЋЕВИЋ МАЈСТОРСКИ

Бродарац – Раднички (СМ) 1:0 (1:0)

Гледалаца: 60. Судија: Антић. Стрелац: Јовићевић у 17. минуту.

БРОДАРАЦ: Марић, Лекић, Миљковић, Паић, Лазић, Зечевић, Табаковић, Илић, Вукосављевић, Баровић, Јовићевић. Играли су још: Ћоровић, Милојевић, Ђокић, Милошевић, Даничић, Сретеновић, Маљукан, Тејић, Матеја и Данило Бојовић.

РАДНИЧКИ (СМ): Остојић, Владимир Илић, Протић, Исаиловић, Манојловић, Гајић, Милинковић Ристовић, Новитовић, Чарапић, Бачанин. Играли су још: Драгићевић, Грбовић, Игњатовић, Спасојевић, Миодраговић, Ивић, Ђорђевић, Стефан Илић, Стевановић, Ђукановић.

Бољи утисак у првих 45 минута оставио је београдски српсколигаш са Саве, Табаковић и Вукосављевић имали су две добре прилике да матирају голмана Остојића, а једну Зечевић. Лука Илић, капитен домаћина и Лазар Даничић могли су још неколико пута да матирају четвртопласираног прволигаша и најпријатније изненађење у Купу Србије после елиминације Партизана у шеснаестини финала, иначе ривала црвено-белима у следећој фази.

Растрчао се талентовани Табаковић, а Милошевић је у 45. минуту спречио Митровчане да изједначе. Ефектан погодак дело је Марка Јовићевића, севнула је „левица“, мајсторски дроп-кик ударац са десне стране са 14 метара завршио је у мрежи голмана тренера Дејана Николића. Вукосављевић је додао лопту голману гостију, тако је добра прилика отишла у сећања, а диван продор направио је Табаковић и шутирао са 22 метра, Остојић је добро интервенисао.

Марић је бранио за Бродарац свих 90 минута, сачувао је мрежу, а забележио је неколико одбрана. Крста Ђорђевић, Никола Милинковић, Стефан Илић и Лазар Ивић могли су да угрозе гол екипе тренерског тандема Драган Стевановић – Жељко Калајџић, међутим, на Старом Сајмишту имали су, ипак, више разлога за задовољство премијерном провером.

Д. Јовановић 

ФОТО: Раднички СМ

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 22. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!