БЕЗ СТРАХА И ПРИТИСАКА

ЈЕДИНСТВО (СТАРА ПАЗОВА) УСПЕШНО СТАРТОВАЛА НА ТЕРЕНУ КРАЈ БЕГЕЈА, НА РЕДУ ДУЕЛ СА БЕЧЕЈЦИМА

Победом у дуелу са Радничким у Зрењанину, тек у надокнади времена, Јединство из Старе Пазове сачувало је другу позицију, али после иступања Сомбораца са нешто мањом бодовном разликом у односу на сутрашњег неугодног ривавала са обале Тисе. Домаћини још нису заборавили јесењи дебекл (0:4) у мечу са Бечејцима, који се ни после пораза у сусрету са Омладинцем нису одрекли борбе за прво место.

Зрењанинци су, и поред незахвалног пласмана на последње место, свим силама настојали да парирају искуснијим гостима, који су се  мучили да сломе њихов жилав отпор. Привидна иницијатива донела је гол одлуке тек у надокнади времена, после идеалног додавања Обадовића из слободног ударца и сјајне реакције дефанзивца Марка Булата. Неометан, испред петерца, ударцем главом послао је лопту у небрањени доњи угао.

У Јединству, иначе, није све функционисало по замисли стручног штаба. На средини терена изгубљено је много лопти, недостајали су правовремени тачни пасови нападачима, који су у већем делу били прилично одсечени. Нису крунисане прилике за раније вођство, али имали су их и домаћини.

Пребродили смо тешку препреку – каже Милан Вујасин (са слике), шеф стручног штаба.- Имали смо већи посед лопте, али домаћини су се супротстављали младалачким полетом и великом борбеношћу. Нису, ипак, успели да то крунишу бодом. Шкрипало нам је на средини терена, па овом сегменту игре морамо да посветимо већу пажњу.

Бечејци су Пазовчанима остали дужник из јесење сезоне. Загорчали су им живот, па имају нескривену жељу за осветом.

 – Тешко ће бити постићи што смо доживели јесенас у мечу са јаким и неугодним противником, годинама при врху и најстандарднији члан лиге. Надиграваћемо се без страха и притисака, верујем да ће наши момци пружити максимум знања и борбености у очувању високог пласмана. Верујем у победу, атмосфера и мотив су на високом нивоу, сви су спремни да пруже максимум. Одговоран прилаз игри може да нам донесе важну победу.

Стручни стаб Јединства нема већих кадровских проблема. Пред одлазак на Исланд, где ће да настави богату каријеру, у тиму ће последњи пут у сезони бити вихорни крилни нападач Данило Миленковић. Његов одлазак биће тешко надокнадити, јер је продорима по десном боку стварао дар-мар у одбрани Зрењанинаца, који су га с муком заустављали и дао је велики допринос освајању првог пролећног плена.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 10. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!