Финиш пролећне сезоне, у жестокој борби за опстанак постао је ноћна мора за фудбалере Јединства из Старе Пазове. Морају да ваде кестење из ватре, а када се присете утакмица које су непажњож и силом прилика изгубили испада да су сами криви за ситуацију у којој су се нашли, као и прошле сезоне.
 
За тренутак, ипак, морају да забораве све непријатности и да наставе како су то чинили у претходна три кола када су савладали тешке препреке у дуелима са тимовима са врха табеле.
 
На реду је најтеже гостовање испод Вршачке куле, где их очекује будући прволигаш.
 
Охрабрила их је победа са комшијама са Феникс арене, као и раније са Сомборцима код куће и Тектилцем у Оџацима.
 
Гостовање у Вршцу доноси још већи притисак у мечу са опуштеним лидером, мада играчи Јединства у потаји верују да ће имати снаге за тежину посла, да би борбеноћу могли да савладају и најбољу екипу у каравану.
 
– Свесни смо тежине сусрета велике одговорности и задатка који нас очекује – каже Милош Пилиповић, један од најзапаженијих у мечу са Фениксом 1995.
 
– Спремни смо да испунимо све захтеве струке, сигурно је да се нећемо предати, био би то кукавичлук, настојаћемо да се представимо у лепом светлу.
 
Пазовчанима ће недостајали важне пилуле у одбрани, Иветић и Жижа, због парних жутих картона.
 
– Имамо способне замене – каже Радојица Васић, тренер Јединства.
 
– Гостујемо најбољој екипи, али то не сме да нас спутава и да имамо страх, из искуства знам да се никада не треба предавати. У фудбалу се изненађења дошавају. Убеђен сам да ће момци пружити максимум, да ће тимским духом и максималном борбеношћу допринети да се вратимо непоражени, што би нам био огроман успех и снажан ветар у леђа за пресудне окршаје.
 
Аутор: М. Бзовски