БИЋЕМО СПРЕМНИ ЗА СТАРТ

БРАНКО ЖИГИЋ, ТРЕНЕР РФК НОВИ САД, ЗАДОВОЉАН УСЛОВИМА У МЕЂУГОРЈУ

Бранко Жигић, тренер РФК Нови Сад, задовољан је условима у Међугорју, где ће наредних десет дана фудбалери обавити другу фазу припрема за наставак првенства Прве лиге. Сјајним радом у јесењој сезони вратио је стари сјај на Детелинару и уверен је да ће екипа бити спремна за старт, да ће наставити у истом ритму.
– Пут је био дуг и момци су били уморни, али нећемо да губимо време, почели смо одмах да тренирамо, да бисмо старт борби за бодове дочекали максимално спремни. Време је одлично и нема снега, а верујем у играче, њихову посвећеност обавезама. Трудићемо се да наставимо у истом ритму, као што смо завршили први део и да остаримо циљ – каже Бранко Жигић.
Канаринци су пред полазак у Међугорје одиграли две утакмице.
– Задовољан сам, све полако долази на место. Пауза је била дуга, али радује да су се играчи, на почетак припрема, јавили спремни и орни за рад. Напредујемо полако и све ће то бити како треба, али морамо жестоко да радимо да бисмо се вратили у форму из финиша првог дела такмичења.
Пред Новосађанима су још три теста.
– Учествоваћемо на турниру и биће то добра прилика да видимо како ствари стоје. Те утакмице биће најбољи показатељ шта смо урадили до сада. Фудбалери су добро расположени и дају све од себе.
Током прелазног рока стигла су седморица новајлија.
– После одласка неколицине играча морали смо брзо да реагујемо и убеђен сам да смо направили одличан посао. Новајлије имају искуства, а ту су и млади, много ће да нам значе у пролећној сезони. Сви ће да добију прилику и слика ће ускоро да буде јаснија. Не волим много да мењам добитну комбинацију, па ће играчи који су сјајно завршили први део имати предност – истакао је Бранко Жигић.

Б. Ивановић

АТМОСФЕРА ЗА ДЕСЕТКУ

На тренинзима РКФ Нови Сад видљива је одлична атмосфера. Велике заслуге за то припадају и искуснијим играчима Браниславу Милошевићу, Браниславу Јовановићу, Владану Милосављеву и Милошу Радивојевићу, помажу младима да се привикну на тежак период припрема.
Смех у СЦ у Међугорју много тога показује, а то је један од разлога због којег РФК Нови Сад бележи добре резултате.

ФОТО: РФК Нови Сад

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 07. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!