БЈЕКОВИЋ ПРЕД ЗВЕЗДУ: МОТИВИШУ МЕ ОВАКВИ СУСРЕТИ

Десни бек Војводине Марко Бјековић намеће се тренеру Раставцу за дуел са Црвеном звездом

На припремама у Белеку, утисак је, Марко Бјековић (22) показао је озбиљан напредак у игри. Овај младић неуморно је шпартао уз десну аут линију, затварајући тај бок у одбрани и неуморно се понављајући, када су новосадски црвено-бели били у офанзивним акцијама. 

Иако је набио пету већ у првој провери с мађарским Пакшом, показао је храброст и спремност да иде и преко границе бола, желећи да се наметне тренеру Милану Раставцу кад је у питању стартни тим за пролећну премијеру. А у њој, у суботу, Новосађане очекује сусрет са  Црвеном звездом у Београду, актуелним шампионом и лидером.  – Пре свега, задовољан сам начином на који смо одрадили припреме у Турској и формом коју смо тамо достигли. Иако је рад био озбиљан и напоран, сви смо добро поднели не мале захтеве стручног штаба и сигуран сам да потпуно спремни дочекујемо наставак првенства – каже Марко Бјековић. 

Наш саговорник још једном је доказао да лагано израста у ослонац екипе по десној страни, пружајући запажене и сигурне игре.  – Као екипа, у Белеку смо расли из утакмице у утакмицу и то је чињеница која може да нас храбри. Трудио сам се да у дело спроводим све оно што ми је поверавано и, генерално, мислим да сам задатке добро одрадио. Наравно, увек има простора за даљи напредак и потрудићу се да га адекватно искористим. 

ДОБРО РАСПОЛОЖЕЊЕ 

Приметно је било у Турској да је атмосфера у екипи из Новог Сада на високом нивоу.  – Заиста одлично расположење влада међу играчима. Једва чекамо да наставак суперлигашких борби почне и да на терену покажемо да смо као екипа сазрели за велика дела – поручио је Марко Бјековић.     

Најтежег ривала тим из Српске Атине имаће одмах на почетку пролећног дела, јер Црвена звезда то сигурно јесте.  – Мислим да је чак и добро то што одмах играмо с београдским црвено-белима. Имамо шансу да изненадимо шампиона, а то можемо, пре свега, кроз јаку одбрану и брзу транзицију. Тренер ће да одреди стартни тим и то на који начин ћемо да играмо, а на нама је да његове замисли покушамо да преточимо у дело. Чињеница да ме, уколико будем добио шансу да заиграм, очекују дуели са сјајним појединцима попут Александра Катаија, додатно ми подиже мотив, али то чини и поверење које имам у саиграче.  У редовима Старе даме нико не крије да је циљ екипе да на крају стигне до трећег места, иако ТСЦ има шест, а Чукарички три бода предности. 

– Можемо да на крају будемо трећи, јер смо све уигранији и искуснији, добро се познајемо и, поновићу, добре припреме остале су иза нас. Не сумњам да ћемо да играмо боље него што смо то чинили јесенас, а уз то смо жељни утакмица, доказивања и победа. Све то добар је основ за веровање да имамо знања и снаге да достигнемо такав циљ. Уз то, нишанимо и победнички трофеј у Купу Србије, тако да је пред нама доста посла и изазова – подвукао је Бјековић.

ФОТО: ФК Војводина

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 01. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!