БЈЕЛИЦА КОМАНДАНТ ПАРАДЕ

НАФТАГАС И СА ИГРАЧЕМ МАЊЕ САВЛАДАО ШАЈКАШАНЕ

Елемирци су минималцем дошли до тријумфа у дуелу са Шајкашанима, али победу су скупо платили. Од 36. минута и искључења Милоша Жеравице, најстаријег играча на терену, успели су да одрже баланс и дођу до плена. Иза креатора игре је каријера у Пролетеру, ОФК Београду и више европских клубова.
– Никад никог нисам повредио, противнички играч долазио је иза мојих леђа, нисам га видео, подигао сам ногу да прихватим лопту, он је ишао главом. То је то, хвала саиграчима, издржали су више од сат времена и потврдили да имамо колектив за победе – рекао је Жеравица.
Да би ојачао средину терена и дефанзивни део тима, тренер Еладимир Грбушић, уместо стрелца Миљана Миливојева, убацио је свестраног Александра Панића.
– Требало је да задржимо вођство и све је било у фокусу да дођемо до плена. Ово ми је трећи тол из корнера, циљао сам петерац, лопта је била „незгодна“, чуо сам да је играч Борца рекао да је пропустио из бојазни да ће, његовом реакцијом, доћи до проблема и да ће моји саиграчи реаговати. Није предвидео да ће изненадити и голмана. Најважније је да смо победили и заслужили смо три бода – каже Миливојев.
Никола Бјелица, дефанзивац Нафгагаса, био је адут победничке екипе и најбољи на терену. Није направио грешку, а кад је домаћин остао са играчем мање, знао је да смири игру и правовременим реакцијама, донесе стабилност тиму.
– Важно је да смо победили, да смо, са 11 бодова у средини табеле и пред гостовање Кабелу, немамо брига. У мечу са Борцем било је неугодно, реч је о одличној и брзој екипи и сад је била на вишем нивоу у односу на летошњи припремни меч, кад смо победили 3:2. Шајкашани имају добре појединце, али са играчем више мислили су да ће направити преокрет. Кружили су око нашег казненог просгора и за сат времена нису створили прилику. И са играчем мање били смо опаснији. Што брже дођемо до горњег дела табеле, биће боље. Налазимо се на добром путу – рекао је Бјелица
Тренер Владимир Грбушић истакао је да не жели да коментарише суђене и 11 жутих и црвени картон и да је публика дала своју оцену, а нагласио је да са пуним погоном може много да оствари:
– Заслужили смо победу, Борац није дошао до прилике, са играчем више није успео да нас угрози. Рекао сам играчима да је све иза нас, да морамо да будемо фокусирани на меч са Кабелом. Још нисам имао на располагању све играче, Жеравица не може на терен, Самарџић је повређен…

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 27. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!