Новајлија из Новог Сада је кренуо одважно и без респекта на ˝Крову˝. Отворена игра их умало није коштала примљеног гола, јер су прву идеалну прилику створили домаћи играчи у 10. минуту. Најпре Дамјановић, а потом и Ивезић не успевају да нађу лопти пут до мреже са свега неколико метара удаљености. Само 4 минута касније Ђуришић је из слободњака идеално пронашао Дамјановића, а овај главом са свега 3-4 метра лопту послао тик крај стативе.

Као да су се испуцали, домаћи следећу шансу праве тек у 36. минуту. После лепе акције Пантовића и Бурмаза, овај потоњи шутира непрецизно са ивице казненог простора. Прву иоле изгледнију шансу за гол гости имају минут касније, Радуловић хвата полуволеј са 17 метара, лопта је отишла 30-40 центиметара поред леве стативе. Велика спарина је утицала да темпо игре опадне како се ближио крај полувремена, тако да се на одмор отишло најнепопуларнијим резултатом.

Одлучније у наставку меча улазе домаћи, ређају се акције, а после једне такве Бурмаз у 51. минуту излази сам пред голмана гостију, који из ове ситуације излази као победник. Три минута касније, после ударца из угла који је извео Ћирковић, Бурмаз са петерца главом лопту шаље који центиметар изнад пречке и тако пропушта још једну прилику да свој тим доведе у вођство.

После те две пропуштене прилике центарфора домаћих, тек у 72. минуту је припретио Хајдин из слободњака са 24 метра, али је био замало непрецизан. Покушао је изменама тренер домаћих Јандрић да покрене екипу, али то није дало резултата, па је у Нови Сад отишао велики бод.
Реч две и о главном судији који је, иако новајлија на листи, утакмицу одсудио без грешке, све одлуке је доносио правовремено и исправно и заслужио да се о бранши која је раније имала доста експлицитних момената, овај пут пише само у суперлативу. Наредног викенда Вождовац ће бити гост Спартака у Суботици, док Младост ГАТ на ˝Карађорђу˝ дочекује Чукарички.

ВОЖДОВАЦ – МЛАДОСТ ГАТ 0:0

СТАДИОН: ФК Вождовац. ГЛЕДАЛАЦА: 300. ГЛ.СУДИЈА: Ђорђевић Никола. ПОМ.СУДИЈЕ: Петровић Немања и Павловић Слободан. ЖУТИ КАРТОНИ: Ђуришић и Сентоку (Вождовац), Мијић, Илић, Миловановић, Мандић и Димитров (Младост ГАТ).

ВОЖДОВАЦ: Крунић, Дамјановић, Миловић, Сентоку (Милосављевић), Мијаиловић, Пантовић, Ђуришић (Новаковић), Ћирковић, Ивезић (Ајдиновић), Хајдин, Бурмаз (Трифуновић).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић, Илић, Јочић, Ковачевић, Маричић (Катанић), Поповић (Миловановић), Димитров (Секулић), Мијић (Мандић), Миросављев, Радуловић (Бабић), Максимовић.

Фото: Старспорт

Извор: http://www.srijasport.net