БОДОВИ И У ИДВОРУ

ОДЛИЧАН СТАРТ ПЕРЛЕЖАНА

Прва два кола војвођанског Истока, Војводина 1928 остварила је максималан учинак. После победе над Козаром у гостима (3:1), Перлежани су били бољи и од омољичке Младости (2:0). Одмах по завршетку прошлоодишње трке, председник Мирко Кнежевић уговорио је продужетак сарадње са члановима слручног штаба и најавио да ће се екипа појачати и задржати на окупу, с циљем да се освоји прво место и после две године врати у српсколигашко друштво.

– Одлично смо почели, две победе много значе и на старту смо показали највише високе амбиције. Против Младости били смо одлични у првом делу, у наставку смо пали, алит ријумф није долазио у питање. Временски услови при високим температурама, поготово у банатској равнщи, не погодују играчима, па је тешко одржати квалитет игре 90 минута – исткао је тренер Мирко Стокић.

Перлежани гостују Полету у Идвору и циљ је јасан. Најважније да су играчи здрави и да на све да рачунам. Ценимо домаћина, али циљ је победа, против сваког ривала јурићемо три бода. Полет је изубио у Старчеву, али нас неће заварати.

У првом колу, блистао је офанзивац Милан Шуипьар. Мрежу Козаре погодио је два пута, а одбрани Младости задао је много мука.

– Радишић и Козић били су стрелци против Омољичана и најважније да смо повезали две победе. Имамо добру екипу, нагомилану искуством и амбиције су оправдане. Добро радимо, имамо атмосферу и на нама је да се максимално ангажујемо и остваримо резултат у Идвору. Нема лаких ривала, сад су апетити свима порасли, јер другопласирани тим иде у бараж попуну Српске лиге. Треба да наставимо у овом стилу – рекао је Милан Шушњар.

Ц. Б.

ПУН ПОГОДАК: Шушњар (Војводина 1928) и Целин, капитен Младости ФОТО: Ж. Шемић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 25. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!