PRVI PORAZ BEČEJACA U BAČKOJ PALANCI, NA REDU IZAZOV SA DINAMOM 1945

Fudbaleri OFK Bečeja 1918 doživeli su u Bačkoj Palanci prvi poraz (0:1), ali nisu razočarali. Izostala su trojica, Nikola Varga još povredu kolena, Nikolu Tomića je za postelju vezala virusna infekcija, a Aleksandar Ćuk je na trenintu povredio skočni zglob. Treba dodati i Dejana Živkova, koji je povređen stigao kraj Tise i još nije bio u kombinaciji za izlazak na teren.

 – Nedostajala nam je i sreća da se vratimo neporaženi. Ušli smo u ugakmicu bojažljivo i prvo poluvreme, kada su Palančani u 16. minutu postigli jedini gol, pripalo je domaćinu, ali smo u nastavku bili bolji. Najbliži golu bili smo u situaciji kada se Nenad Kudrić driblingom oslobodio čuvara i sa deset metara šutirao u ugao, ali lopta je uzdrmala prečku. Odbitak je Popadić prosledio do Tomčića, koji je dobro šutirao, ali golman je još bolje reagovao — kaže trener Lazar Dabižljević.

U šansi je bio i kapiten Tutnjević kada je, posle udarca iz ugla, glavom šutirao, a golman izuzetno reagovao.

 – Igor Kudrić se našao sam pred golmanom i mogao da proigra Tomčića, ali oklevao je i još jedna lepa prilika otišla je u nepovrat. Prema igri nismo zaslužili poraz, ali sve je to sastavni deo fudbala i okrećemo se meču sa Pančevcima pred našim navijačima. Očekujem da sva trojica budu na raspolaganju a postoji mogućnost da i Dejan Živkov prvi put bude u kombinaciji.

Zahvaljujući pobedama u prva dva kola, momci sa Tise su u gornjem delu tabele. Dinamo 1945 nije najbolje startovao i stiže sa samo bodom.

V. Jankov

DEBITOVAO: Mladi Nikola Tedić sa Milošem Andrićem, sportsim direktorom

FOTO: V. Jankov

Izvor: http://www.zurnal.rs