БОЉИТАК ОД ПАРТИЗАНА

Раднички из Сремске Митровице зимује на четвртом месту Прве лиге Србије

После првих неколико кола и слабих резултата, многи су Радничком из Сремске Митровице предвиђали борбу за опстанак у прволигашкој конкуренцији, али црвено-бели су приредили изненађење и отишли на зимску паузу са четвртог места.

Предвођени Дејаном Николићем, искусним шефом стручног штаба, нису имали сјајан почетак такмичења, али крај првог дела дочекан је са низом од 11 утакмица без пораза, што је потврдило да се ради о тврдој екипи и незгодном противнику.

Митровчанима је ово трећа сезона у другом рангу у земљи, а летос је као циљ постављен пласман у плеј-оф. Тренутно је у домену реализације, али Николић не жели да прејудицира, уз напомену да има још да се игра.

У такмичење смо ушли бојажљиво и са слабијим резултатима, али добро знамо због чега је то било тако. Током паузе, много играча напустило је клуб, па смо морали да извршимо одређену селекцију и да појачамо редове и пре одласка на припреме. Са измењеним саставом отпутовали смо у Kосјерић, где смо, током тренажног процеса и пријатељских утакмица, добили бољу слику о томе ко од новајлија може да испрати очекивања и задовољи критеријуме. Да будем искрен, нисмо изгледали најбоље, било је очигледно да не могу сви да одговоре захтевима и да треба да одрадимо допунску селекцију и додатно појачамо тим. Искористили смо последње дане прелазног рока и довели још неколицину играча – враћа филм Дејан Николић.

Упркос лошијим резултатима на старту сезоне, игра је била боља, није била испраћена бодовима.

На почетку смо се мучили, сваку утакмицу играли смо тврдо и тешко смо долазили до гола, имали смо проблема у офанзивном делу, али генерално није било баш црно. Момци који су прошли припреме, са додатним појачањима, како је првенство одмицало, били су све сигурнији на терену, деловали компактније и уиграније.

Прекретница за Раднички била је победа у дуелу са Партизаном, у шеснаестини финала Kупа Србије.

Претходна првенствена утакмица са Железничаром из Панчева, једном од најбољих екипа у лиги, показала је да смо сазрели. Имали смо доминацију и заслужили победу, али дошли смо, ипак, само до бода. Три дана после тог сусрета уследио је дуел са црно – белима и наш тријумф оставио је без текста фудбалску Србију. Од те утакмице, 11 кола одиграли смо без пораза и момцису заслужили честитке. Истрпели су све критике стручног штаба, озбиљно су приступали тренинзима и утакмицама и испољили вољу и жељу да се докажу.

Раднички је приредио велико изненађење заузевши четврто место, али за Николића је та позиција заслужена.

Форма је ишла узлазном путањом, игра је била све боље и оно што смо показали на терену крунисано је бодовима. Убеђен сам да је мало оних који су очекивали да ћемо на паузу отићи тако добро позиционирани, али потврдило се да смо направили добру селекцију. Све што смо радили на тренинзима фудбалери су пренели на утакмице и направили успех за клуб. За нас је то најмање изненађење, али верујем да се други нису надали. Није неочекивано што су ИМТ, РФК Графичар и Железничар у врху, у питању су клубови са суперлигашким амбицијама, али нама су многи, ако ћемо искрено, предвиђали борбу за опстанак.

Искусни стручњак је ипак опрезан, уз напомену да је пред Радничким тешко пролеће:

Добар пласман лако може да падне у воду уколико у пролећни део не уђемо спремни. Други део такмичења увек је тежи, сви клубови биће јачи после паузе, али и ми ћемо радити на томе. Циљ нам је плеј-оф, да будемо међу осам најбољих екипа и све ћемо учинити да га остваримо. Не заваравамо се да ће бити лако, тежак распоред је испред нас, али одрадићемо припреме на најбољи начин и спремити се за изазове.

ОДБРАНА ОД ГРАНИТА

Одбрана Раднчког била је настабилнија у лиги, примила је само 12 голова, два мање од лидера ИМТ-а.

Ефикасност, међутим, није красила Митровчане, постигли су само 14 голова, један више од најслабијег напада, Радничког (Нови Београд), а чак 18 мање од водећих Тракториста.

7 ПОБЕДА, осам нерешених резултата и четири пораза билан је Радничког за 29 бодова

ФОТО: Д. Сандић
 
 
ОБЈАВЉЕНО: 12. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!