БОНУСИ ИСПРЕД МРЕЖЕ

НИКАД МЛАЂИ ГОЛМАНСКИ КАДАР МЛАДОСТИ ИЗ БАЧКОГ ЈАРКА

 На Ливадици су се годинама поносили одличним голманима, многи од њих су касније направили и интернационалне каријере, попут Милана Лукача, Ненада Рајића, Владимира Бајића…  

 Актуелни тренутак је такав да руководство Младости, у складу са именом клуба, акценат ставља на младе снаге, при чему је највећи део кадра из Бачког Јарка. У сусрет пролећним биткама на војвођанском ”Југу”, стручни штаб плаво-белих има слатке муке око избора бонуса за стартну поставу, а занимљивост представља чињеница да су чак тројица чувара мреже из наведене категорије, па Јарачани могу да кажу да имају најмлађе голмане, не само у војвођанској равници, већ и шире.

 Немања Пајфер је 2006. годиште и после стажа у омладинској школи Војводине, прве сениорске минуте, уписао је међу својим Јарачанима. Јесенас је био најчешће на голу, потврдивши потенцијал.

 Вукашин Вуковић је годину дана млађи, а прошле године, 4. марта, на 16. рођендан, дебитовао је за сениоре.

 Алекса Софинкић је новајлија, уједно и најмлађи, јер ће почетком маја да напуни 17 година. Претходне две године, наступао је за кадете РФК Нови Сад 1921.

 Кроз припремни период, имали су подједнаку минутажу, уз општи утисак да напредују и да им свака утакмица улива додатно самопоуздање. Вредно раде под надзором тренера голмана Драгана Лолића (33), који је, као и његов отац Мирослав, каријеру везао за Младост.

 Не треба заборавити да стручни штаб има на располагању и Славка Родића (29), својеврсног војника клуба, пошто никад није напуштао плаво-бело јато, а специјалност су му одбране пенала.

М. Менићанин

ВРЕМЕ РАДИ ЗА ЊИХ: Вуковић, Софинкић и Пајфер 

Извор: http://www.nsfudbal.com

ОБЈАВЉЕНО: 24. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!