БОРАЦ И НАФТАШИ У БОРБИ ЗА ДРУГУ ПОЗИЦИЈУ, „БРЗИ ВОЗ“ СПАСАО СЕЗОНУ ОСВАЈАЊЕМ КУПА, ТИСА СПРЕМНА ЗА БЛЕДЕ КУЉАНЕ

Војвођани су отклонили све дилеме и последње коло одиграће растерећено, за престиж и наградити навијаче лепом игром и головима. Требало је да се поред Скробаре одигра дерби зачеља, али домаћин је просто одувао нејаки Станишић и испратио га у Војвођанску лигу са пет голова у мрежи. Првак се очигледно опустио и Паланчани су из Оџака однели неочекивани бод. Борац, Нафтагас и Тиса у нездрживом финишу учвршћују се у врху табеле. Румљани су заређали са ремијима, Куљани никако да се стабилизују.

Последње 30. коло може донети знимљиве и неизвесне сусрете у Белегишу и на Штранду. Улог је значајан а тиче се другог места на које се намерачио Борац и то су више пута изнели као превасходни циљ. Имају два бода вишка у односу на Нафтагас и довољан им је бод да остану иза лидера. Кабел је везао две победе и поправио пласман на табели. Донели су бодове из Куле и против Борца морају се потрудити како би пробили чврст блок гостију и онемогућили брзу транзицију. Обе екипе су успешне у наставку првенства и искусни састав гостију ближи је победи, мада је нерешен резултат најприхватљивији.

У Белегишу гостује Нафтагас са амбицијама да поквари рачуне ривалу из Шајкаша. Подунавац је боље партије пружао током јесени и нешто слабија издања у последње време тренер Живковић објашњава опуштањем, екипа је, вели, ушла у зону кофора, остварен је опстанак. Рече да је тешко укомпоновати тим кад се састав мења на сваких шест месеци. На другој страни екипа из Елемира представља најпријатније изненађење. Поред одлике да су домаћинска екипа почели су освајати бодове на гостовањима. У претходних пет кола освојили су 12 бодова и превазишли јесење издање. Домаћин ће бити лишен услуга Лабовића и Ранђића, у тим се враћају Максимовић и Радојичић.

Динамо 1945 је у среду у финалу Купа Војводине савладао ТСК из Темерина и пласирао се у завршницу, међу 32 екипе. Тиме су донекле компезовали променљиву сезону, мада су у последње време се ремијима стабилизовали. Првак из Оџака се пружа прилика да уморном домаћину врате за елиминацију у купу. Види се и код њих опуштање и Паланчани су успели да избегну пораз.

У Стару Пазову долазе стабилни Румљани, који се налазе у серији ремија. Боље игре су пружали у јесењем делу сезоне, али имају оправдање, јер је тренер Ковачевић имао велике проблеме кадровске природе. О Јединству се све зна, да су зимус променили комплетан састав, додатно га подмладили и отуда тако слаби резултати овог пролећа. Освојили су у наставку 11 бодова (јесенас 25) и везали два пораза, преходно коло су паузирали.

Омладинац је фаворит против Радничког, који коначно може да одахне и одигра први пут без притиска. Домаћин је заређао са нерешеним резултатима (11), али су анулирали слабе резултате из марта и шесто место је по мери екипе из Нових Бановаца. Зрењанинци су испрашили Станишић и оставили га прикованог за дно табеле.

Станишић ће на опроштају од Српске лиге угостити блед састав са Тисе. Три бода у наставку је показатељ скромног квалитета и малог ростера. Остали лигаши били далеко конкурентији и тек су “покупили” понеко зрно недовољно да преживе. Тако ће се десити да после дужег времена фудбалски Сомбор остане без српсколигаша. ОФК Бечеј 1918 се не може препознати овог пролећа и освојили су тек 10 бодова. Много су мењали, али резлтата није било и одлазак браће Кудрића и још неких није се могло надокнадити.

Вихорна Тиса се после два пораза поново вратила на стазу успеха. Нејаке Бечејце су декласирали и оставили са пет голова у мрежи. Ако изузмемо лидера, највише су постигли голова (56), али су били порозни у одбрани. То довољно говори да играју увек отворено, на гол више. Тако ће бити против ослабљених Куљана, који су укњижили трећи пораз заредом. Поново су у голеади остали кратких рукава, овог пута против младих Кабеловаца.

У последњем 30. колу слободна је екипа ОФК Бачке.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 08. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!