БОРАЦ ЗА ПРЕОКРЕТ

Трећи пораз у низу забележила је ОФК Кикинда. Словен је, головима у наставку, славио на свом терену, а Владимир Шпоња, шеф струке српсколигаша са севера Баната, признаје да су Румљани заслужено победили.

– У овом тренутку бољи су од нас, иако смо знали одакле нам прети опасност, нисмо парирали како треба осим донекле у првом полувремену. Мирков је пропустио сјајну прилику и питање је у којем би смеру ишла утакмица да је погодио, а у наставку нисмо имали одговор на појединачни квалитет домаћина. Како је меч одмицао падали смо, снаге нам је понестајало, па и дисциплина није била на потребном нивоу. Резервисти нису донели равнотежу, Словен је имао апсолутну контролу, а ми смо већ трећи пут заредом поражени према сличном сценарију – каже Шпоња.

Тако је недовољан број квалитетних играча за српсколигашки ранг узео данак. У последњи час ангажовали смо Николу Дукића, Алексу Спаића и Немању Чемана. Имају квалитет, а дошли су и из добрих тренажних процеса. Дукић покрива целу леву страну и има искуство играња и у суперлигашким клубовима, а стигао је из Телеоптика са исписницом Партизана из којег је одлазио на позајмице. Нападач Спаић је из Леотара, а везиста Чеман из кулског Хајдука. Млади су и верујем да ће нам помоћи, бићемо агресивнији.

У наредна два кола Кикинђани ће бити домаћини, сутра долазе Шајкашани.

– Иза нас је тешко раздобље, али и период пред нама неће бити лакши иако смо два пута домаћини. Притисак ће бити велики, имаћемо императив победа, а Борац је, када се гледа индивидуални квалитет, тим за врх. Окосница је већ дуго на окупу, а промена тренера у уводу првенства покренула је екипу. Очекујем да покажемо знање из прва три кола па да се извучемо из неугодне ситуације – јасан је Шпоња. 

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!