БОРБЕНО И ХРАБРО ДО ПЛЕНА

Фудбалери Радничког (СМ) више пута показали су да добро играју под притиском и да знају да покажу зубе и најтежим противницима. Победа у дуелу са ИМТ- ом, протеклог викенда, потврдила је да се ради о екипи која свима може да стане на црту.

Дарко Тешовић (са слике) је на клупи Митровчана тек неколико дана и у првом првенственом дуелу забележио је пун погодак. Изразио је задовољство игром изабраника, али уз нагласак да је за неке веће промене које жели да уведе потребно време.

– Иза Радничког је још једна тешка утакмица. Желимо да испунимо циљ постављен испред екипе и увек морамо да будемо на висини задатка. Немамо амбицију да остваримо пласман у Супер лигу, али јуримо нешто близу тога, позицију међу осам најбољих. ИМТ је показао да има озбиљну екипу, састављену од добрих појединаца и било нам је јасно колики ће то бити изазов за нас. Морали смо да нађемо најбољи начин да се супротставимо лидеру, захтеви које сам поставио пред играче били су нешто другачији од оних које су имали у претходном периоду и искрен да будем плашио сам се како ће да одговоре. На моју велику радост, показали су да су дорасли задатку и реализовали их у мери у којој нам је то, између осталог, и противник дозволио – истакао је Дарко Тешовић.

Похвалио је залагање играча Радничког, пожртвованост и жељу за победом.

– Важно је да су фудбалери схватили да могу равноправно да се носе са свим противницима, овај пут са ИМТ-ом који ће, по свему судећи, од лета бити члан нашег најелитнијег ранга. Показали су борбеност и храброст, што је битно у оваквим утакмицама.

Велики утщај на игру имала је, како је нагласио Тешовић, повреда штопера Тракториста, али додаје да је и његов тим на полувремену остао без стандардног Игњатовића, који у тандему са Спасојевићем чини ослонац одбране Радничког.

– Задовољан сам протеклом утакмицом, иако се још прилагођавам на играче и они на мене, али без сумње тек нас чекају промене у игри – јасан је Тешовић.

Никола Ристовић се у пролећном делу првенства изборио за место у стартном тиму, а добру игру у дуелу са Трактористима крунисао је голом и асистенцијом.

– Ушли смо мотивисани у утакмицу, знали смо шта нам доносе три бода и колико је победа битна у борби за плеј-оф. После ремија са Радом, чињеница да смо савладали водећу екипу у великој мери подигла нам је самопоуздање, што ће нам у наставку првенсгва донети много тога доброг. После примљеног гола и вођства противника, у нама је прорадио инат, исти који смо показали више пута до сада и то нас је водило до победе. Имамо квалитет, а кад се боримо као што смо то чинили у дуелу са Новобеограђанима позитиван резултат не може да изостане – каже Никола Ристовић.

Фудбалери Радничког, како је нагласио, показали су да могу утакмицу из минуса да окрену у своју корист.

– Задовољан сам својом, али и игром екипе. Голом и асистенцијом допринео сам преокрету, а свима нам је подигнуто самопоуздање. Убеђен сам да ћемо заједно наставити у истом ритму, знам да можемо – каже Ристовић.

Д. Т. 

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 21. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!