БРАЋА МАРКО И МИЛОШ ЖИВКОВИЋ УВЕРЕНИ СУ ДА ЋЕ ПОДУНАВАЦ БИТИ ХИТ ПРВЕНСТВА У СРПСКОЈ ЛИГИ, ВОЈВОДИНА

Уласком преко тендера у Српску лигу, Војводина, Подунавац из Белегиша је остварио највећи успех у историји клуба дугој 89 година. Били су хит у пролећном делу првенства у Војвођанској лиги, група Југ, и освојили више бодова од првака из Новог Сада. Зимус је стигла велика група од десет играча, који су се добро уклопили и дали крупан допринос историјском резултату. Млади тренер Марко Живковић (39) је пре осам месеци окачио копачке о клин и преузео тим у финишу јесење полусезоне, на деветој позицији, са 15 бодова, да би на крају догурали до другог места (54 бода).

– Задржали смо 90 одсто играчког кадра и појачали се одговарјућим профилом играча, који ће, убеђен сам, донети нови квалитет. Бићемо у прилици да дуплирамо сваку позицију и тиме додатно појачамо конкуренцију за свако место у тиму. Морамо наредних дана ангажовати бар 2-3 бонуса и тиме ће за нас прелазни рок бити завршен. Кренули смо пре десет дана и одиграли прву контролну утакмицу са Борцем из Прогара, коју води мој брат Дарко. Прва провера је показала колико су играчи физички спремни да одговоре предстојећим обавезама. Данас играмо са Радничким из Шида, планиране су утакмице са Јединством из Сурчина, Милутинцем, Телеоптиком, Торлаком и генералка је са Слогом из Вогња, чланом Сремске лиге – каже Живковић, коме је први асистент брат Милош.

У Белегиш је стигло шест новајлија, Максимовић из Борца (Сакуле), Спасић Раднички (Сомбор), Гајић из Омладинца (Н. Бановци), Бубало (Тајланд) и Лабовић.

Живковић није пропустио прилику да се захвали челницима клуба на указаном поврењу, да без већег тренерског искуства, води новог српсколигаша. Напомиње да клуб води једна група амбициозних људи који су створили изузетне услове за рад стручном штабу и играчима. Поред травнатог тепиха на главном и помоћном терену, постоји нова управна зграда, са свим неопходним садржајима, велика трибина, терен са вештачком травом…

Млади и темперамнтни стручњак спреман је да богато играчко искуство успешно преноси са клупе, и оптимиста је по питању места и улоге Подунавца међу српсколигашима. Бићемо, каже он, конкурентни свима и хит јесени у Српској лиги.

Браћа тренери Марко и Милош Живковић – фото: лична архива

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 21. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!