БРАНКО МИРЈАЧИЋ НИШАНИ БАРАЖ, ФЕХЕРВАР ПРВИ РИВАЛ

ЗАВРШЕНА ПАУЗА И ЗА ФУДБАЛЕРЕ ТЕКСТИЛЦА ИЗ ОЏАКА, НАЈПРИЈАТНИЈЕГ ИЗНЕНАЂЕЊА ПРВОГ ДЕЛА ПРВЕНСТВА

После 36 дана пауве, фудбалери Текстилаца из Оџака поново су се нашли на окупу. Бранко Мирјачић, шеф струке, извршио је прозивку а одазвало се 28 играча, већи део је из јесење сезоне, али појавила су се и неколицина на проби, Пошто се не зна да ли ће задужити дрес Оџачана, руководство још не жели да саопшти њихова имена. На списку су се нашла и тројица талентованих омладинаца, Никола Паљевић, Никола Остојић и голман Урош Стајковић. Радује и чињеница да су се после неколико месеци паузе због повреда, на терен вратили Иван Давидовић и Милош Зекић, док ће најтеже повређени, голгетер Стефан Шавија, највероватније, то учинити тек крајем наредног месеца. На прозивци нису били капитен Ирфан Зулфић и везиста Дарко Стојановић позајмљени играчи ИМТ-а, па су тренутно на припремама београдског суперлигаша. Да ли ће остати или ће поново задужити дрес дрес Текстилца остаје да се види наредних дана. били су ту и њешви најбли,жи сади наредних дана. Одмах после завршетка јесење сезоне, отишли су Нигеријац Унадике Михаел и Јапанац Јуто Накамура, док је неизвесно да ли ће њиховим стопама кренути и Рус Владислав Голдин. Пре првог тренинга, играчима се обратио председник Јован Милетић, а били су ту и његови најближи сарадници Михаило Јањић, директор Веселин Ђурковић, спортски директор и Милош Маркуш, секретар.

– Ведра атмосфера красила нас је и јесенас, кад смо добрим играма и резултатима били једно од најпријатнијих изненађења, такво стање желимо да задржимо и у наставку. Прву етапу завршили смо на четвртом месту, а настојаћемо да то поновимо и у пролећном делу. Предузели смо низ корака, а чинићемо то и даље, да бисмо што спремније дочекали наставак борби за бодове. Обавеза играча је да буду дисциплиновани и раде максимално да да би што спремније дочекали наставак, а амбиције су да се на крају нађемо међу четири најбоља клуба – истакао је Милетић. Бранко Мирјачић оправдао очекивања руководства и симпатизера Текстилца. Кроз игру на терену и вођење екипе уверио је све да његово тренерско време тек долази.

– Предочио сам играчима детаљан план рада у наредних шест недеља. Први задатак је провера физичких капацитета, да бисмо тачно знали могућности фудбалера, резултати до којих будемо дошли, биће нам од користи, јер ћемо моћи правилно да дозирамо сваки тренинг. Део припрема обавићемо у Умагу, а дан после доласка имаћемо озбиљну проверу са Фехерваром, некадашњим Видеотоном, трећепласираним тимом Супер лиге Мађарске. Потом ће да уследе још два меча, против Радомље и Рогашке из Словеније. Радићемо два пута дневно, тако да неће бити лако, али играчи су већ навикли на такве напоре, јер знају да без темељних припрема нема ни успеха – истакао је Бранко Мирјачић.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 16. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!