Истина је да је нешто дуже потрајала потрага за новим шефом стручног штаба фудбалера Младости ГАТ, након што је дошло до неочекиваног разлаза с Љубомиром Ристовским. Ипак, пре неколико дана на то место именован је некадашњи тренер Пролетера са Слане баре Бранко Жигић.
Данас у 11 сати на ГАТ арени, овај стручњак обавиће прозивку играча новог суперлигаша и одрадити с њима први тренинг, чиме ће и званично почети припреме Новосађана за старт у елитној лиги Србије.
Пред председником и финансијером клуба Дејаном Слијепчевићем и члановима управе је задатак да оформе екипу која ће бити способна да одговори захтевима и очекивањима и у наредним данима на томе ће се, како сазнајемо, интензивно радити.
– Очекујем да ће се данас на прозивци појавити сви играчи који су Младост ГАТ и увели у Супер лигу. Међу њима неће бити првог стрелца екипе Милана Видакова, који се вратио у Војводину, односно штопера Жерсивала Сантоса Соузе, који је у Новом Саду одрадио операцију повређене ахилове тетиве и који ће, како сам информисан, период опоравка да одради у родном Бразилу. Ипак, постоји могућност да се пре одласка у јужну Америку и он данас појави на ГАТ арени и на тај начин пружи подршку саиграчима – рекао је Бранко Жигић (са слике).
Екипа с размеђе новосадског Новог насеља и Сателита, на свом стадиону вежбаће до недеље, а онда је следи селидба на ударни део рада, који ће да уследи на Златибору.
Очекује се да ће до тада бити још неких новина када је играчки кадар у питању, односно могуће је да на српску планинску лепотицу с њом пођу и новајлије које тренер Жигић жели да види у саставу.
Пре тога, председник клуба Дејан Слијепчевић одржаће састанак са свим играчима, на коме ће, како се очекује, пасти и коначни договор о будућој сарадњи, али и о амбицијама новосадског тима у најјачем рангу домаћег такмичења, у којем је, да подсетимо, екипа Младости ГАТ дебитант.

А. Предојевић

СТИЖЕ И НОВИ СТРУЧНИ ШТАБ

У предстојећој суперлигашкој сезони, помоћник тренера Младости ГАТ Бранка Жигића биће Немања Миљановић, кондициони тренер је Богдан Белегишанин,док ће бригу о голманима и даље да води Дејан Зукић. Секретар стручног штаба остаје Александар Степанов, а очекује се да у најкраћем периоду стручни штаб буде допуњен још једним асистентом, као и да то буде именован медицински тим.

Извор: http://www.zurnal.rs